SITUEJŠN IN MIDIJA I OPION VENIŠN KOMIŠN: Tarzanski engleski Dubravke Filipovski nasmejao je Srbiju (VIDEO)
Filipovski se izblamirala za sve pare. Građani je mole da više ne priča na engelskom!, Foto: Printscreen / Youtube

KOMEDIŠN!

SITUEJŠN IN MIDIJA I OPION VENIŠN KOMIŠN: Tarzanski engleski Dubravke Filipovski nasmejao je Srbiju (VIDEO)

Govor Filipovski izazvao je ogromnu pažnju javnosti

Objavljeno:

Poslanica srpske napredne stranke Dubravka Filipovski, u žiži je javnosti zbog govora o slobodi medija u Srbiji, koji je održala u Savetu Evrope.

U debati o slobodi medija u Strazburu Filipovska je učestvovala kao članica Stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Inače, Filipovski je na Parlamentarnu skupštinu SE poslata umesto Branke Stamenković iz Dosta je bilo.

Njen govor izazvao je ogromnu pažnju javnosti. Naime, ono što nikome nije promaklo, jeste kako Filipovski barata engleskim jezikom.

Građani na društvenim mrežama pišu komentare u kojima mole Dubravku na da više ne obraća na engleskom, a njen izgovor okarakterisan je kao "tarzanski engleski".

Filipovski je učestvujući u debati o slobodi medija, rekla da je Srbija usvojila novi Zakon o medijima, u skladu sa mišljenjem Evropske i Venecijanske komisije, to jest "venišn komišn", kako ona kaže, nakon čega je sprovedena privatizacija medija, kao i podzakonska akta, koja su u primeni. Srbija radi na novoj medijskoj strategiji čiji je cilj da doprinese daljem unapređenju stanja u toj oblasti, tvrdi ona.

Ona je naglasila da u Srbiji lažne vesti nisu kriminalizovane, jer bi se to moglo protumačiti kao suzbijanje slobode izražavanja, ali da se standard profesionalnog izveštavanja krši zbog ekonomskih razloga, jer konkurencija primorava određene medije da na taj način opstaju na tržištu.

Filipovski je govorila i o podmetnutom požaru u kući novinara Milana Jovanovića u Grockoj, ističući da očekuje da nadležni organi reše taj slučaj do kraja, budući da je počinilac brzo uhvaćen, ali nalogodavac još nije. Ko je i kako osuđen u ovom slučaju, nije spominjala...

Podsetimo, Bojana Cvetković Šijacki, koja je pomogla u paljenju kuće novinara Milana Jovanovića, kažnjena je sa šest meseci nanogice i 50.000 dinara.

Filipovski je kao veliki problem istakla progon i vređanje novinara od strane nekih opozicionih političara i njihovih istomišljenika zbog izveštavanja koje im se ne sviđa.

Dotakla se i društvenih mreža, naglašavajući slobodu na istim.

- Značajan deo medijskog prostora zauzimaju društvene mreže, koje su veoma uticajne i na kojima građani mogu slobodno da se izražavaju, za razliku od nekih zemalja u svetu - rekla je Filipovski.

Ona je rekla i da su vladavina prava, nezavisnost pravosuđa i sloboda medija tri osnovna načela demokratizacije i napretka svakog evropskog društva.

BONUS VIDEO: ANDRIJA JE NAJMLAĐI UČESNIK PLIVANJA ZA ČASNI KRST: Za portal Espreso je otkrio zbog čega pliva!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.