ŽUJOVIĆ (LDP) O RAZGOVORU SA OPOZICIJOM: Spremni smo da predstavimo spisak poteza koji je Srbiji neophodan!
Žujović o razgovorima sa opozicijom, Foto: Fonet

moguć dogovor?

ŽUJOVIĆ (LDP) O RAZGOVORU SA OPOZICIJOM: Spremni smo da predstavimo spisak poteza koji je Srbiji neophodan!

Žujović je rekao da to što se ne guraju sa željom da zloupotrebe ove građanske skupove je zato što poštuju one koji šetaju

Objavljeno:

LDP je spreman za razgovore sa opozicijom, i predstaviće koje su to stvari koje političke partije treba da urade u budućnosti, i koji je to spisak poteza koji je Srbiji neophodan. Ovo je za "Espreso" rekao Đorđo Žujović iz LDP-a.

Žujović kaže da su na poslednjem građanskom protestu održanom u subotu, govornici jasno rekli da čekaju da im političke partije predstave svoj plan delovanja u bliskoj budućnosti, i zašto bi građani ovog puta mogli da im daju priliku posle nekoliko već propuštenih.

- Naš odgovor je vrlo iskren, i on se sastoji od prihvatanja takvog predloga, i spremni smo da u svakom trenutku predstavimo koje su to stvari koje političke partije treba da urade u budućnosti i koji je to spisak poteza koji je Srbiji neophodan. To sigurno nije plakanje zbog toga što Putin nije odlikovao pojedine opozicione lidere nego Vučića ili okretanje leđa Evropskoj uniji, misleći da opravdano nezadovoljstvo evropskim birokratama zamenimo divljenjem istočnim diktatorima, jer je neko procenio da je nacionalizam teren za takmičenje sa aktuelnom vlašću. Nema potrebe da nam odgovara Sergej Trifunović, pošto ja lično ne šetam tamo svakog vikenda zbog njega, pa bi morao i on da shvati da, recimo moja borba za demokratsku Srbiju, slobode, pravo pojedinaca na mišljenje i stav traju duže od pojave Tvitera. Tako da smo mi samo najnormalnije odgovorili na poruku subotnjeg skupa, jer smatramo da je dijalog u društvu neophodan, i da vlast neće ništa uraditi time što proteste ignoriše, obračunava se sa neistomišljenicina preko tabloida i preti im izborima, koj, izgleda da više nikoga ni ne interesuju. Takođe, vidim da onaj koji govori na subotnjim protestima uvek, Bane Trifunovic danas izjavljuje da bi pre razgovora voleo da vidi LDP u šetnji. Da se raspitao i sam bi znao da smo mi svake subote tu, baš šetamo pored njega - rekao je Žujović, i rekao da puno članova LDP je u toj šetnji, ne zato što je to partijska obaveza, nego zato što je to potreba ljudi i njihov osećaj koji dolazi iz stomaka.

Žujović je rekao da to što se ne guraju sa željom da zloupotrebe ove građanske skupove je zato što poštuju one koji hodaju, izražavaju svoje opravdano nezadovoljstvo i što su zapravo jedni od tih ljudi.

- Čini mi se da i on i svi ostali imaju veći problem sa onima koji dane provode u planiranju kako da ove šetnje prisvoje za sebe, još jednom obmanjujući ljude koji traže ispunjenje osnovih demokratskih prava. Što se tiče tih demokratskih prava, uvek su imali i imaće podršku i LDP i mene lično, i ne moramo uopšte da budemo saradnici ili prijatelji, ovo su teme koje su nama bliske i na kojima je i nastala Liberalno demokratska partija - rekao je Žujović.

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.