EVO KADA SLEDI PODIZANJE OPTUŽNICA PROTIV OVK ZLOČINACA: Ovih pet uslova moraju da budu ispunjena!
Ilustracija, OVK, Foto: Profimedia

ČEKAJU DOKAZE

EVO KADA SLEDI PODIZANJE OPTUŽNICA PROTIV OVK ZLOČINACA: Ovih pet uslova moraju da budu ispunjena!

On je naveo da u kancelariji Specijalnog tužilaštva zaduženog za ispitivanje sada radi 60 osoba kao i da će se taj broj povećati na 75

Objavljeno:

Optužnice protiv bivših pripadnika OVK biće podignute kada bude ispunjeno pet uslova, izjavio je danas portparol Specijalnog tužilaštva za zločine OVK u Hagu, Kristofer Benet.

Optužnice će biti podignute kada budu sakupljeni dokazi prihvatljivi za Specijalni sud i koji će biti na raspolaganju za vreme suđenja, a potrebno je i da budu dovoljni da dokažu svako krivično delo bilo koje optužene osobe, naveo je Benet za Dojče vele na albanskom.

On je takođe dodao i da predmet mora da preživi "inteligentnu i dobro obaveštenu odbranu", kao i da suđenja rezultiraju kaznama koje mogu da izdrže proveru Apelacionog suda.

Benet je za Dojče vele dodao i da je tužilaštvo obavezno da čuva identitet ljudi koji se ispituju ili daju izjave za tužilaštvo.

On je naveo da u kancelariji Specijalnog tužilaštva zaduženog za ispitivanje sada radi 60 osoba kao i da će se taj broj povećati na 75. Benet je dodao da je kosovsko tužilaštvo sarađivalo sa tim istražiteljima, ali nije želeo da navede da li će tužilaštvo u Hagu ustupiti kosovskom tužilaštvu neko krivično delo koje ne spada pod njegov mandat.

U Hagu su do sada saslušana dvojica bivših komandanata OVK, Rustem Mustafa Remi i Sami Ljuštaku. Oni su ispitani zbog navoda iz izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija u vezi zlocina visokih pripadnika tzv. OVK.

Bonus video

Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.