ZORANA JE AMBASADORU BRITANIJE STAVILA ŠLEM NA GLAVU! Denis Kif dobio je poklon KOJI NIJE OČEKIVAO (FOTO)
Zorana Mihajlović i Denis Kif, Foto: Vlada Srbije

IZNENAĐENJE

ZORANA JE AMBASADORU BRITANIJE STAVILA ŠLEM NA GLAVU! Denis Kif dobio je poklon KOJI NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Pljuštale nagrade u Vladi Srbije

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom o saradnji dve zemlje u oblasti drumskog, železničkog i avio saobraćaja, kao i o nastavku saradnje kada je unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja u pitanju.

Mihajlovićeva i Kif su razgovarali i o predstojećoj poseti potpredsednice Vlade Londonu, gde će se ona sastati sa zvaničnicima Velike Britanije, obići velika infrastrukturna gradilišta i potpisati više sporazuma.

„Predstojeća poseta Velikoj Britaniji važna je za nastavak naše saradnje, jer ćemo potpisati više sporazuma u oblasti saobraćaja, pre svega Sporazum o drumskom saobraćaju, imati sastanke u resornim institucijama i obići neka od najvećih gradilišta u Londonu. Značajno je i što će Srbija i V. Britanija uskoro dobiti i novi sporazum o vazdušnom saobraćaju“, rekla je Mihajlovićeva.

Ambasador Kif istakao je da su britanske firme zainteresovane za infrastrukturne projekte u Srbiji, kao i da će Velika Britanija nastaviti da podržava Srbiju u unapređenju poslovnog okruženja.

„Britanska ambasada u Beogradu nastaviće da podržava Vladu Srbije i Ministarstvo koje vodite u sprovođenju reformi koje su direktno doprinele boljem poslovnom okruženju i poziciji na listi Duing biznis. Poseta i sastanci koje ćete imati u Londonu doprineće još uspešnijoj saradnji, tu smo da pružimo svaku pomoć“, rekao je Kif.

Potpredsednica Vlade Srbije poklonila je ovom prilikom ambasadoru Kifu građevinski šlem sa njegovim imenom, kao i pirotski ćilim, koje su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u reuralnim područjima“, koju realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.