DAČIĆ UPUTIO MOLBU ČELNICIMA NATO: Dolazite redovnim avio linijama
Ivica Dačić, Foto: Beta/Miloš Miškov

povodom posete

DAČIĆ UPUTIO MOLBU ČELNICIMA NATO: Dolazite redovnim avio linijama

On je istakao "izuzetno važnu ulogu Generalnog sekretara NATO gospodina Stoltenberga, bivšeg premijera Norveške i osvedočenog prijatelja Srbije i našeg regiona, koji je deo svog života proveo u Beogradu"

Objavljeno:

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras na svečanosti primopredaje dužnosti kontaktne ambasade NATO u Srbiji, koju je ambasade Grčke predala ambasadi Norveške, da ne sumnja da će saradnja s Alijansom biti dalje unapređivana u obostranom interesu.

Dačić je naveo i da je, imajući u vidu iskustva iz NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, tokom jednog od sastanaka koje je imao u sedištu Alijanse čelnike NATO "zamolio da dolaze redovnim (avio) linijama".

Šef srpske diplomatije je na prijemu organizovanom povodom 12. godišnjice rada NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu, istakao odličnu saradnju s ambasadom Grčke na unapređenju partnerske saradnje Srbije i NATO tokom prethodne dve godine.

"Ne sumnjam da će saradnja biti dalje unapređivana u obostranom interesu i u 2019. uz podršku Norveške, zemlje sa kojom Srbija ima izgrađene odlične političke i ekonomske odnose, kao i Holandije, takođe, našeg važnog partnera, čija će ambasada, kako nam je najavljeno, a u skladu sa dogovorom sa Norveškom, preuzeti tu ulogu u 2020. godini", rekao je Dačić.

On je istakao "izuzetno važnu ulogu Generalnog sekretara NATO gospodina Stoltenberga, bivšeg premijera Norveške i osvedočenog prijatelja Srbije i našeg regiona, koji je deo svog života proveo u Beogradu".

"Kontinuirani kontakti predsednika Vučića i Generalnog sekretara Stoltenberga u protekle četiri godine značajno su doprineli unapređenju političkog dijaloga i građenju međusobnog razumevanja i poverenja.

Posete na visokom i najvišem nivou razmenjuju se svake godine, a imali smo čast da gospodina Jensa Stoltenberga ugostimo i početkom oktobra 2018. prilikom otvaranja vežbe 'Srbija 2018', najveće do sada organizovane civilne vežbe u oblasti vanrednih situacija, sa oko 2.000 učesnika iz 40 zemalja članica i partnera NATO", kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije ocenio je da su "Srbija i NATO značajno unapredili i praktičnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, bilo da se radi o civilnim ili vojnim".

BONUS VIDEO: Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.