VUČIĆ SA FABRICIJEM I AMBASADORIMA ZEMALJA ČLANICA EU: Srbija će nastaviti evropski put i dijalog sa Prištinom!
Vučić na sastanku sa šefom delegacije EU, Foto: Kurir TV

sastanak

VUČIĆ SA FABRICIJEM I AMBASADORIMA ZEMALJA ČLANICA EU: Srbija će nastaviti evropski put i dijalog sa Prištinom!

Predsednik se sastao sa šefom delegacije EU

Objavljeno: 15:44h

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se ambasadorima zemalja članica Evropske unije i šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem.

Predsednik Srbije je nakon sastanka rekao da su razgovarali o evropskom putu Srbije.

- Želim da se zahvalim svim zemljama članicama EU na podršci kojoj pružaju Srbiji - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da su razgovarali i o onome šta Srbija treba da uradi.

- Jedno je da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine, ja sam rekao da smo spremni da ga nastavimo, ali sam rekao da nisam preveliki optimista. Rekao da sam ću dati sve od sebe i to ću uraditi za narod - rekao je Vučić.

foto: printscreen/kurirtv

Predsednik je rekao da Srbija mora da nastavi evropski put.

- U fokusu EU i svih nas i mene je vladavina prava i dobili smo mnogo različitih stvari koje treba da uradimo u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala - naglasio je Vučić.

- Razgovarali smo i o odnosu u regionu, i kao što sam uvek govorio, mi ćemo nastaviti da radimo na miru i stabilnosti kako bismo održali prijateljske odnose sa zemljama u regionu - dodao je Vučić.

foto: printscreen/kurirtv

Sem Fabrici je naglasio da je Srbija pristupanje EU postavila za svoj strateški cilj i to je dobro za narod ali i ekonomiju.

- EU je pružala podršku Srbiji i mi smo to danas ponovili na radnom ručku. Razgovarali smo o pitanju Kosova i EU će nastaviti da posreduje u dijalogu. Na sastanku se govorilo i o brojnim reformama, Srbija je otvorila brojna poglavlja, i danas smo razgovarali o prioritetima. Reforme su već počele da donose rezultate - rekao je Fabrici.

foto: printscreen/kurirtv

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je stav EU jasan i da su oni tražili od Prištine da se ukinu tarife i da će nastaviti u tome.

foto: printscreen/kurirtv

Pored 23 ambasadora EU i šefa delegacije EU u Srbiji, sastanku sa predsednikom Vučićem prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar finansija Siniša Mali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.