JEDNA REČ OPOZICIJE I IDEMO NA IZBORE! Vučić otkrio kada će građani ponovo na birališta
Aleksandar Vučić o izborima, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

SVE JE SADA JASNO

JEDNA REČ OPOZICIJE I IDEMO NA IZBORE! Vučić otkrio kada će građani ponovo na birališta

Predsednik Srbije ima jasan stav o vanrednim izborima

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da eventualno održavanje vanrednih izbora zavisi od opozicije i da će ih biti ako ih zatraže.

"Izbori zavise od njih, jednu reč da kažu da idemo na izbore - idemo na izbore i pobedićemo ih lako, ubedljivo i ubedljivije nego što smo to ranije činili", poručio je on.

Vučić je rekao da i kritike na račun pooštravanja kaznene politike prema kriminalcima opozicija nastoji da predstavi kao deo kampanje pred izbore.

U tom kontekstu osvrnuo se i na izjavu Borivoja Borovića, funkcionera Narodne stranke Vuka Jeremnića, da poseduje pouzadne dokaze o nevinosti Filipa Koraća, za kojim je inače raspisana crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je počinio ili učestvovao u organizaciji izvršenja najtežih krivičnih dela: "Ja imam neke druge informacije", primetio je Vučić i dodao: "Ako je to rečeno, onda sam razumeo sve. Kada sam govorio o uslovnom otpustu posle 25 godina to se neće odnositi na sva krivična dela, ali za ubistva dece, višestruka ubistva u povratu, određena krivična dela u sticaju takve mogućnosti neće biti, ali nije to bila suština za njih. Oni su hteli da kažu da je neko pravio to zbog nekakvih izbora", rekao je on.

A povodom Koraća zapitao je opozicione političare: "A kako vi to znate? Je l' vi to hoćete da nam kažete da ste u dosluhu sa mafijom pa biste da štitite mafijaše? Čini mi se da je to u pitanju, čini mi se da bi neki da rade, koliko bih se ja borio da se obračunamo sa mafijom, vi vidite već na prvom koraku političare koji vam glume profesionalce iz drugih oblasti, tamo je i onaj lopov, bivši sudija što je krao pare u Miškovićevom slučaju. I on se u istu stranku smestio. Kako se svi okupljaju da štite mafiju", rekao je on.

Vučić kaže da im to neće pomoći i da su njegova odlučnost i reč jaki kao stena.

"Kaznenu politku vodi držva a politiku kažnjavanja sudovi, ali će politika kažnjavanja bitri rigorzno ograničena i nećete više moći da odlučujete između tri i 12 godina....Dražava neće da igra", zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.