ŠOK U PRIŠTINI: ODMAH UKIDAJTE TAKSE ILI NIŠTA OD PODRŠKE! Amerikanci brutalno PONIZILI HARADINAJA!
Američka ambasada traži ukidanje taksi - pod hitno, Foto: Kurir

E, sad je ozbiljno

ŠOK U PRIŠTINI: ODMAH UKIDAJTE TAKSE ILI NIŠTA OD PODRŠKE! Amerikanci brutalno PONIZILI HARADINAJA!

Sjedinjene države su zatražile od rukovodstva u Prištini da odmah suspenduje takse na robu iz Srbije i BIH. Kao što smo već rekli, ne vidimo nikakvu korist za Kosovo u tim merama

Objavljeno:

Sjedinjene američke države ne vide nikakvu korist za Kosovo od uvođenja taksi Srbiji od sto odsto, javljaju prištinski mediji.

Bela kuća želi da se dogovor između Beograda i Prištine postigne što pre, pa je preko svoje diplomatske misije u Prištini tražila da se takse odmah suspenduju kako bi se lakše došlo do sporazuma.

Američka ambasada u Prištini definisala je dva prioriteta za Kosovo u narednom periodu i traži da se oni ispoštuju, piše Koha Ditore.

- Sjedinjene države su zatražile od rukovodstva u Prištini da odmah suspenduje takse na robu iz Srbije i BIH. Kao što smo već rekli, ne vidimo nikakvu korist za Kosovo u tim merama. Snažno podržavamo fokusiranje Kosova na najbitnije ciljeve - evropsku budućnost o normalizaciju odnosa sa Srbijom - rekli su iz američke ambasade u Prištini za Kohu.

Na pitanje kakva će biti uloga SAD u budućim pregovorima Beograda i Prištine i da li će predsednik Tramp poslati svog čoveka da bude medijator u ovim dijalogu, iz ambasade nisu imali odgovor.

BONUS VIDEO:

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE U BLOKU 62 (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Koha.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.