BOŠKO OBRADOVIĆ PISAO PUTINU: Pozivam vas da budete moj gost u Skupštini Srbije!
Boško Obradović, Vladimir Putin, Foto: Filip Plavčić, AP/ Alexei Druzhinin

DIREKTNO OBRAĆANJE PREDSEDNIKU RUSIJE

BOŠKO OBRADOVIĆ PISAO PUTINU: Pozivam vas da budete moj gost u Skupštini Srbije!

"Mi nismo samo slovenska braća po zajedničkom poreklu, jeziku, veri, kulturi i istoriji, već i po zajedničkim tradicionalnim vrednostima i sudbini"

Objavljeno:

Lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, uputio je otvoreno pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu uoči njegove posete Beogradu, gde mu se lično obraća i želi mu dobrodošlicu, te govori o svojoj ljubavi prema Rusiji.

Pismo Boška Obradovića Vladimiru Putinu vam prenosimo u celosti:

Poštovani g. Predsedniče, koristim se prilikom da Vam poželim dobrodošlicu u Srbiju. To je istinsko osećanje većine građana Srbije jer u Vama lično i Ruskoj Federaciji imamo velikog prijatelja našeg naroda i države. Kada ovo kažem ne mislim samo na bogatu istoriju naših bratskih odnosa i savezništva, već pre svega na sadašnjost i budućnost odnosa Srbije i Rusije.

foto: Beta

Mi nismo samo slovenska braća po zajedničkom poreklu, jeziku, veri, kulturi i istoriji, već i po zajedničkim tradicionalnim vrednostima i sudbini. Srbija u Rusiji treba da ima strateškog partnera broj 1 u međunarodnim odnosima, a posebno kada se tiče političke, ekonomske, kulturne i vojno-bezbednosne saradnje. Ovo strateško partnerstvo sa Rusijom kao jednom od najvećih svetskih sila danas prepoznaju mnogi svetski državnici od Kine, preko Evrope, do SAD, i savremeni međunarodni odnosi ne mogu se zamisliti bez Rusije i Vas lično kao lidera slobodoljubivog čovečanstva, poštovanja međunarodnog prava i ravnopravnosti među narodima.

Upravo vođen tim bratskim i prijateljskim osećanjima prema Ruskoj Federaciji, dužan sam da Vas obavestim o tome da aktuelna vlast u Srbiji želi da zloupotrebi Vaš dolazak u dnevno-političke svrhe i da ga predstavi kao podršku vladajućem režimu, a ne Srbiji. Nama je poznata ruska diplomatija koja se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, što duboko poštujemo, posebno jer mnoge zapadne države imaju nediplomatsku tradiciju mešanja u naša unutrašnja pitanja. Ali skrećemo Vašu pažnju na stranačku (a ne državnu) organizaciju mitinga podrške Vašem dolasku koji vladajuća stranka priprema kao kontramiting protestima opozicije koji traju već dva meseca u Beogradu, i time želi grubo da zloupotrebi Vaš dolazak i pozitivna osećanja većine građana Srbije prema Vama i Rusiji. I mnogi građani Srbije koji ne podržavaju aktuelnu vlast izašli bi da Vas pozdrave kada to ne bi bila manipulacija vladajućeg režima u dnevno-političke svrhe.

foto: AP

Mi apsolutno stojimo na stanovištu da Srbija ne sme da postane član NATO niti da uvede sankcije Rusiji, jer bi to bilo protivno svim moralnim i istorijskim normama srpskog naroda i izazvalo bi veliki odijum u apsolutnoj većini našeg građanstva. To je uostalom jedini razlog zašto vladajući prozapadni režim u Srbiji to do sada nije učinio. Međutim, ovdašnjoj vlasti se ništa ne može verovati jer su oni spremni čak i da trguju sopstvenom zemljom i teritorijom, kao što to trenutno čini predsednik Srbije Aleksandar Vučić tajno pregovarajući o Kosovu i Metohiji bez znanja i saglasnosti Narodne skupštine Republike Srbije.

Ako povodom Vaše nove posete Srbiji deo protokola ne bude Vaše obraćanje Narodnoj skupštini Republike Srbije, onda budite uvereni da je jedini razlog to što aktuelna vlast želi da onemogući Vaš susret sa drugim političkim opcijama u Srbiji i istinom o Kosovu i Metohiji. Kao narodni poslanik javno Vas pozivam da budete moj gost u Narodnoj skupštini Republike Srbije i čujete šta na temu KiM misli ne samo opozicija oličena u Srpskom pokretu Dveri i Savezu za Srbiju već i Srpska pravoslavna crkva, srpska intelektualna elita i većina građana Srbije, a to je sve suprotno onome što o KiM misli i radi predsednik Srbije, koji očito i dalje smatra da je Krim Ukrajina a ne deo Ruske Federacije, kao što misli da KiM više nije Srbija već deo Velike Albanije.

Ja verujem da Vi ne možete pružiti podršku jednoj vlasti koja je spremna da se odrekne dela svoje državne teritorije, jer dobro znate šta za Srbiju, Evropu i Rusiju znači Kosovo i Metohija kao jedna od najznačajnijih hrišćanskih svetih zemalja. Ono što je Krim za Rusiju – mesto krštenja ruskog naroda – to je KiM za Srbiju.

Osećajući obavezu da Vam se obratim u ime velikog broja građana Srbije koji ne pripadaju aktuelnoj vlasti a vole Rusiju, veoma cene Vas lično i žele Vam istinsku dobrodošlicu, primite izraze mog najdubljeg poštovanja i želje da odnosi Srbije i Rusije u budućnosti budu podignuti na još viši nivo,

U Beogradu, O pravoslavnoj Novoj godini 2019,

Boško Obradović, narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri

Bonus video

OVAKVOG SINIŠU MALOG NISTE VIDELI! Ministar seo za bubnjeve posle 27 godina

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.