SMEŽURANO UDBAŠKO MUDO 3: Pitanje za Šešelja - ko je ubio Pasku Jović?
Vojislav Šešelj, Foto: Beta/ Miloš Miškov

SNP NAŠI PITA

SMEŽURANO UDBAŠKO MUDO 3: Pitanje za Šešelja - ko je ubio Pasku Jović?

Jović je pre smrti čak uspeo i da napiše knjigu o kriminalu Vojislava Šešelja i SRS, koja se zvala “Radikalni bekstejdž”

Objavljeno:

Srpski narodni pokret Naši izdao je novo saopštenje o Vojislavu Šešelju, koje prenosimo u celosti:

U SRS je važilo pravilo da je Šešelj alfa i omega stranke i da se oko svega pita, a da su svi ostali potrebni jedino kao ikebana. Na najmanje suprotstavljanje se izbacivalo iz stranke, a bilo je i onih koji nisu prošli tako jeftino.

Jedan od njih je Slobodan Jović bivši visoki funkcioner radikala. Posle javnog sukoba sa Vojislavom Šešeljem i otkrivanja niza kriminalnih delatnosti u stranci Jović je po starom dobrom običaju odmah i isključen iz SRS, ali i optužen kao i svi njegovi stranački protivnici da je razlog isključenja što “radi za službu”.

Tu se sukob Slobodana Jovića i Šešelja nije završio. Pošto Jović nije shvatio ozbiljno upozorenje došlo je do rasplamsavanja sukoba. Nakon nekog vremena njegova supruga Paska Jović pronađena je zaklana u prostorijama svoje galerije “Spaj” u Novom skojevskom naselju. ”

Slobodan Jović nije ćutao ni povodom toga, već je kasnije je optužio Šešelja za ubistvo svoje supruge Paske Jović. Odnosno označio ga je kao naručioca ubistva.

foto: Promo

U intervjuu za “Našu borbu” Slobodan Jović je izjavio sledeće:

“I dalje ostaje ta sumnja s obzirom da ubica nije pronađen – rekao nam je pre nekoliko dana u telefonskom razgovoru gospodin Jović, ne zeleci da sire obrazlaze spekulacije o Šešeljevoj, navodnoj, umešanosti u smrt Paske Jović. Odmah posle ubistva, Jović je u našem listu rekao da su njemu i drugim članovima stranke upućivane pretnje po napuštanju radikala.”

Istragu je vodio inspektor Dragan Radišić, koji je u junu 1996. izrešetan na ulazu u svoju zgradu. Jović je tvrdio da mu je Radišić govorio da ima saznanja ali ne i dokaze da su morbidni zločin izvršili članovi obezbeđenja SRS-a. Policija do danas nije otkrila ni ko je zaklao Pasku Jović, likvidirao inspektora, a velom tajne obavijena je i smrt Slobodana Jovića, kao i njegovog saborca i, takođe, bivšeg radikala Mirka Vojčića.

Jović je pre smrti čak uspeo i da napiše knjigu o kriminalu Vojislava Šešelja i SRS, koja se zvala “Radikalni bekstejdž” u kojima je sve opisao i dao konkretna imena i prezimena.

Vojislav Šešelj nikada nije saslušan povodom ovih navoda svog bivšeg, a sada i pokojnog stranačkog kolege.

Možda je pravo vreme da se konačno sasluša i da odgovor da li je imao nešto sa ubistvom Paske Jović, jer ubistvo nikada ne zastareva.

Isečak broj tri iz knjige “Smežurano udbaško mudo, Vojislav Šešelj”, SNP Naši.

Bonus video

Šešelj otkriva svoje poreklo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.