ĐAVOLJI ADVOKAT: On je GONIO Miloševića, a sada će da BRANI ZLOČINCA IZ OVK!
Džefri Najs, Foto: Fonet

džefri najs

ĐAVOLJI ADVOKAT: On je GONIO Miloševića, a sada će da BRANI ZLOČINCA IZ OVK!

Angažovanje Najsa potvrdio je i sam Ljuštaku za prištinske medije!

Objavljeno:

Bivši glavni tužilac Haškog tribunala u procesu protiv Slobodana Miloševića, Džefri Najs, zastupaće Samija Ljuštakua pred Specijanim sudom za zločine OVK u Hagu!

Angažovanje Najsa potvrdio je i sam Ljuštaku za prištinske medije!

Bivši komandanti tzv. OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa, sutra će otputovati u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine "OVK"

Ranije, sudsko veće Euleksa Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici osudilo je u maju 11 članova "Dreničke grupe" na ukupno 59 godina zatvora za zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu 1998. godine.

Ljuštaku, tadašnji komandant takozvane OVK za Drenicu, osuđen je na 12 godina zatvora, komandant Glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi na osam, Jahir i Zećir Demaku i Hisni Tači na po sedam, dok su Agim, Driton, Baškim i Seljman Demaj, te Fadilj i Nedžat Demaku osuđeni na po tri godine zatvora.

Članovi "Dreničke grupe" osuđeni su zbog ratnih zločina, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u logoru takozvane OVK u Likovcu, u oblasti Drenice, tokom 1998. godine.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.