KRIMINALCI, ZGAZIĆEMO VAS! Uvodimo doživotnu robiju za silovatelje, ubice dece i dilere droge! UNIŠTIĆEMO MAFIJU!
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ Kurir TV

ZAVRŠENA SEDNICA SAVETA ZA BEZBEDNOST

KRIMINALCI, ZGAZIĆEMO VAS! Uvodimo doživotnu robiju za silovatelje, ubice dece i dilere droge! UNIŠTIĆEMO MAFIJU!

Po završetku sednice predsednik Vučić obratio se medijima

Objavljeno: 12:17h

U Beogradu je danas u zgradi Predsedništva održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sednici je prisustvovovao čitav državni vrh.

- Kriminalci, država će da vas pregazi! Zgazićemo vas! Odlučili smo, i to će sve biti sprovedeno u narednih 20 dana, da uvedemo ono što nemamo, a što imaju sve razvijene zemlje Zapada kao Nemačka, Austrija... Zbog čega će na nas da se obruše svi borci za ljudska prava... Izgleda da smo samo mi na Balkanu mekog srca... Znači, uvodimo doživotnu robiju i drakonske kazne! Za silovatelje nekada je bio minimum tri godine pa čas posla izađe iz zatvora... E to više tako neće moći! Sad će za silovanje kazne biti od 5 do 15 godina, za nasilje u porodici minimum godinu dana, a za ubistvo je bilo od 10 do 20 godina a sad će biti duplo! Pa kome se isplati, pa onda da te vidim da li ti se isplati da diluješ drogu, da siluješ...

Prihvaćen predlog oca Tijane Jurić

- Uvodimo doživotnu robiju za one koji su počinili najteža krivična dela - za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela, rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića.

- Kako je rekao, za silovanje ubuduće kazne neće biti od 3 do 12 godina, već od pet do 15 godina, ali bez mogućnosti ublažavanja kazne. Niko neće moći da dobije manje od 5 godina - naglasio je Vučić i dodao: Mininalna kazna sa 6 meseci biće uvećana na na godinu dana zatvora za nasilje u porodici, a za sve ćemo ići za makar od 35 do 50 odsto uvećanja maksimalnih kazni.

Jedna od tema sednice su nove mere države u sistemskom i sistematskom obračunu s kriminalom i korupcijom.

- Današnja senica Saveta za nacionalnu bezbednost imala je dve tačke - jedna je Kosovo i to ću ostaviti za drugi put, a druga je kriminal - rekao je Vučić koji je potom nastavio taksativno da izlaže krivično delo po krivično delo i dosad izricane blage kazne za ta dela.

- Biće to duga i jaka borba sa kriminalom, ali se radujem pobedi prvaa i pravde! Kriminalci, pregazićemo vas! Zgazićemo vas - dodao je Vučić.

"Pregazićemo kriminalce, uvodimo doživotnu robiju i drakonske kazne i sve to za 20 dana"

Vučić je danas najavio uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora. On je dodao i da je država odlučna da pobedi najteže oblike kriminala i korupcije.

Najavio je i izmenu kaznene politike, posebno za krivična dela nasilničkog ponašanja i silovanja, pedofiliju, ubistva dece i trgovinu opružjem i narkoticima.

Vučić je naglasio da će kazne biti drakonske za dilere droge koji truju i ubijaju našu decu, zatim za ubice dece, za nasilnike, za ubice...

- Pre svega uvodimo ono što nemamo, a što imaju sve razvijene zemlje Zapada kao Nemačka, Austrija a zbog čega će na nas da se obruše svi borci za ljudska prava... Izgleda da smo samo mi na Balkanu mekog srca... Znači, uvodimo doživotnu robiju i drakonske kazne! Za silovatelje nekada je bio minimum tri godine pa čas posla izađe iz zatvora... E to više tako neće moći! Sad će za silovanje kazne biti od 5 do 15 godina, za nasilje u porodici minimum godinu dana, a za ubistvo je bilo od 10 do 20 godina a sad će biti duplo! Pa kome se isplati...

Jučerašnja akcija MUP i Tužilaštva pokazala je nameru države ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima kriminala u Srbiji, već i da taj kriminal i najteže oblike korupcije pobedi, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na samom početku pohvalio je akciju MUP.

foto: Printscreen/ Kurir TV

- Jučerašnja akcija MUP i Tužilaštva pokazala je nameru države ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima kriminala u Srbiji, već i da taj kriminal i najteže oblike korupcije pobedi, poručio je danas Vučić.

"Koliko god bila uspešna i dobra jučerašnja akcija to je jedna akcija i možemo da je ponavljamo svake nedelje. Ukoliko drugačije, sveobuhvatnije ne priđemo rešavanju tih užasnih problema mi to nećemo biti u stanju da rešimo", rekao je Vučić i najavio sistemske mere protiv kriminala i korupcije, pre svega drugačiju kaznenu politiku.

On je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost čestitao državnim organima, posebno policiji, naročito na činjenici da su se posle mnogo vremena neki od glavnih šefova narko- biznisa u regionu, a ne samo u Srbiji, našli na Interpolovim poternicama a neki i iza rešetaka.

Sednica je počeka u 10 sati i prisustvovao joj je čitav državni vrh.

Sednici prisustvuju predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka pravde Nela Kuburović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor policije Vladimir Rebić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić...

Jedna od tema sednice su nove mere države u sistemskom i sistematskom obračunu s kriminalom i korupcijom.

Bonus video:

Pas Hera radi u Upravi carine, ovako izgleda njegov posao!

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.