VELIKA PROMENA! ALBANCI KONAČNO PRIZNALI - PUTIN je glavni u dijalogu sa SRBIJOM! Evo šta kažu o TRAMPU i EU
Bez njih nema dogovora, Foto: Espreso

otvorili karte

VELIKA PROMENA! ALBANCI KONAČNO PRIZNALI - PUTIN je glavni u dijalogu sa SRBIJOM! Evo šta kažu o TRAMPU i EU

Jasno je da dogovor mora da bude prihvatljiv i za SAD i za Rusiju, bez koje nećemo moći da završimo posao

Objavljeno:

Jedan od lidera pregovaračkog tima tzv. Kosova Špend Ahmeti, nako razgovora sa Federikom Mogerini u Briselu, rekao je da je razgovor bio koristan i da su na njemu otvorena neka nova pitanja.

Priznao kako stoje stvari: Špend Ahmeti
Priznao kako stoje stvari: Špend Ahmetifoto: Printscreen

Ahmeti je objasnio da će dijalog biti nastavljen dinamikom koja tek treba da se utvrdi, ali da on očekuje da će finalni dogovor sa Srbijom biti postignut do proleća.

On je dijalog predstavio kao "istorijski za obe zemlje", istakavši da "Evropska unija neće podržati nikakvu etnički čistu zemlju".

- Kako smo čuli od Mogerinijeve, a to je stav i SAD, ideja je da radimo naporno radimo u prvoj polovini ove godine da bi videli da li možemo doći do dogovora u što kraćem roku. Mogerinijeva je rekla da je poželjan svaki dogovor koji je prihvatljiv za obe strane, ali isto tako mora u sebi da sadrži i vrednosti na kojima insistira Evropska unija. Dakle, nema govora o etnički čistim zemljama, pa ni o razmeni teritorija. Naravno, jasno je da dogovor mora da bude prihvatljiv i za SAD i za Rusiju, bez koje nećemo moći da završimo posao - kazao je Ahmeti i dodao da je bilo reči i o taksama i da je Mogerinijevoj sugerisano da one neće biti povučene, našta nisu dobili nikakav odgovor.

BONUS VIDEO:

RAŠČIŠĆAVANJE SNEGA U SELU PRCENOVA KOD NOVOG PAZARA (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Telegrafi.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.