ONI KOJI SU VUČIĆU ZABOLI NOŽ U LEĐA LETE IZ SNS: Na skeneru su svi FUNKCIONERI, prvi na udaru biće Radomir Nikolić
Aleksandar Vučić na tribini SNS, Foto: TANJUG / RADE PRELIC

OTKRIVAMO

ONI KOJI SU VUČIĆU ZABOLI NOŽ U LEĐA LETE IZ SNS: Na skeneru su svi FUNKCIONERI, prvi na udaru biće Radomir Nikolić

Sprema se čistka u Srpskoj naprednoj stranci

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Krupne promene desiće se u Srpskoj naprednoj stranci, a svima koji su loše radili, ali i onima koji su šurovali s opozicijom biće pokazana izlazna vrata iz stranke. Prvi na udaru biće Tomin sin Radomir Nikolić, saznaje Espreso.co.rs.

Velika metla sprema se u naprednjacima, a nakon mnogobrojnih upozorenja funkcionerima Srpske napredne stranke od predsednika IO Darka Glišića "da se dozovu pameti" usledila je još oštirija i direktna poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bez uvijanja u diplomatske oblande šef SNS i predsednik države Aleksandar Vučić poručio je svojim saborcima da zna poimence ko od njih planira da mu zabije nož u leđa šurujući sa opozicijom i stranim ambasadama.

Poverljive razgovore o "kombinacijama" nekih iz SNS sa njegovim političkim protivnicima Vučić je prvo obavio u stranci sa najbližim krugom ljudi, a potom je upozorenje izneo javno u autorskom tekstu za "Kurir".

- I ne interesuju me njihove kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu - napisao je šef države.

Kako saznajemo spisak onih koji šuruju sa opozicijom a u vrhu su stranke, kao i nepodobnih funkcionera daleko je veći od 23 čoveka koliko su pisali mediji prethodnih dana.

- Sve će se detaljno protresti i uskoro će se znati ko je šta i kako radio, a ti koji su pravili dilove ili su bili bahati moraće da potraže mesto u nekoj drugoj stranci - kaže naš izvor iz vrha SNS.

Kako saznajemo među prvima na udaru naćiće se sin Tomislava Nikolića i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, ali on će ceh platiti ne zbog dilova, već zbog lošeg snalaženja na funkciji.

Radomir Nikolić prvi na udaru
Radomir Nikolić prvi na udaru foto: Marina Lopičić

Da se sprema čistka u naprednjacima i da će oni koji su šurovali sa opozicijom i zabili nož u leđa Vučiću morati da idu iz SNS kaže nam i potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević.

- Moraju da budu izbačeni iz stranke i o njima će se razgovarati. Očekujem u narednim danima da o tome razgovaramo, otvoreno, da se pogledamo u oči... Ono što je nesporno, članstvo SNS je 100% za Aleksandra Vučića! I to je nešto što špekulanti ne mogu nikada ugroziti - rekao nam je Vučević.

Traži da se sve ispita - Miloš Vučević
Traži da se sve ispita - Miloš Vučević foto: Stefan Kojić

Milenko Jovanov, potpredsednik Srpske napredne stranke kaže da kombinovanje sa ljudima koji su upropastili Srbiju ne može da prođe bez kazne.

- Verujem da ćemo razgovarati o tome u narednom periodu. Prosto, mislim da je bilo kakvo dogovaranje i kombinovanje sa ljudima koji su umalo upropastili Srbiju da bi se obogatili i koji na najodvratniji način govore o Vučiću i njegovoj porodici neoprostiv stranački prestup. Jer, ne radi se ovde samo o nezahvalnosti prema čoveku koji nam je svima, svojim radom i podrškom koju ima u narodu, omogućio da budemo to što jesmo, a i iz tog aspekta takvo ponašanje nedopustivo, nego i o ozbiljnom radu protiv stranke. Jer, nemoguće je da se u korist SNS dogovarate sa onima koji SNS da zabrane, koji bi članove SNS da linčuju, vešaju, pucaju u čelo? Dakle, tu koristi za SNS nema, a onaj ko se u svoju korist, a na štetu stranke dogovara i pravi nečasne dilove, ne zaslužuje da bude ni član stranke - kaže Jovanov za Espreso.

foto: Marina Lopičić

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.