HALJITI BRUTALNO: O sporazumu se neće mnogo pitati ni Srbija ni Kosovo!
Haljiti smatra da "balans" znači da Srbija ima neke odredjene interese na Kosovu, Foto: Beta/Armenija Zajmi Besevic

Imaju zvaničnu politiku SAD

HALJITI BRUTALNO: O sporazumu se neće mnogo pitati ni Srbija ni Kosovo!

Haljiti kaže da se "samo budale mogu suprotstaviti SAD"

Objavljeno: 10.01.2019. 07:57h

Potpredsednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti izjavio je da se o sporazumu o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije ni Priština ni Beograd neće mnogo pitati. On je za KTV izjavio da će se pravno obavezujući sporazum postići tokom ove godine i to samo zahvaljujući velikom pritisku zapadne diplomatije.

- Imamo zvaničnu politiku SAD koja se izjasnila da bi želela i da će prihvatiti istorijski sporazum izmedju Kosova i Srbije, ali da ne prihvataju bilo kakav sporazum. Balans znači da Srbija ima neke odredjene interese na Kosovu. Govorim na osnovu onoga što slušam po medijima Srbije, da bude postignut poseban status za crkve SPC na Kosovu - kazao je Haljiti.

On kaže da se u medijima govori o prisajedinjenju četiri opštine sa severa Kosova Srbiji, onako kako se na Kosovu govori o ujedinjenju Preševske doline Kosovu.

- Verujem da će biti izuzetno veliki pritisak da se postigne sporazum i o tome će se malo pitati Kosovo i Srbija - kazao je Haljiti koji je i visoki zvaničnik DPK.

On očekuje da će se sporazum okončati jednim zajedničkim sastankom sa koga će se izaći sa potpisima na sporazumu.

Reagujući na suprostavljanje opozicije predlogu da se što pre postigne sporazum, Haljiti kaže da se "samo budale mogu suprotstaviti SAD".
On očekuje da će se i opozicija na kraju sa tim saglasiti, "kada budu postavljeni uz zid".

- Ne verujem da Amerika ima bilo kakvog interesa da zahteva nešto što nije u interesu Kosova. Sada cenu treba da plate obe strane, nešto treba da damo, sada ne znam šta je to tačno. Ne da će nam se tražiti, već će se to o tome odlučiti i mi ćemo to dobrovoljno potpisati - kazao je Haljiti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media