SANDŽAK JE JEDINA TERITORIJA U EVROPI ČIJI STATUS NIJE REŠEN: Užasna provokacija političara i ŠAMAR ZA SRBIJU
Sandžak je novo žarište problema: Ahmedin Škrijel, Foto: Printscreen

NOVI PROBLEMI

SANDŽAK JE JEDINA TERITORIJA U EVROPI ČIJI STATUS NIJE REŠEN: Užasna provokacija političara i ŠAMAR ZA SRBIJU

Raspadom Jugoslavije, pitanje Sandžaka, koji je okupiran 1081. godine i protiv volje tamošnjih stanovnika pripojen Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, mora biti rešeno, rekao je Škrijelj

Objavljeno:

Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar SDA Sandžaka, izjavio je da je Sandžak ostao "jedina nerešena teritorija na Balkanu".

On je "objasnio" albanskim medijima da je to posledica davnašnje, kako kaže, okupacije Sandžaka, istorijske nepravde koja se mora promeniti.

- Reševanje krize nastale raspadom SFRJ ulazi u finalnu fazu pristupanjem zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Raspadom Jugoslavije, pitanje Sandžaka, koji je okupiran 1918. godine i protiv volje tamošnjih stanovnika pripojen Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, mora biti rešeno - rekao Škrijel.

SDA traži od Evropske unije, SAD i ostalih koji učestvuju u međuunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji da reše pitanje Sandžaka, kazao je Škrijel, čija je partija nedavno u Sandžaku organizovala protest nazvan "1918 - godina kad je Sandžak okupiran".

BONUS VIDEO:

A MISLILI STE DA SU NAŠE ZIME STRAŠNE?! Ovi ljudi žive u snežnim kućama i na debelom minusu (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Koha.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.