MIHAJLOVIĆEVA OSUDILA NAPADE NA MILENU IVANOVIĆ: Nedopustivo je zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život!
Mihajlovićeva osudila napade na Milenu Ivanović, Foto: Filip Plavčić, Ana Paunković

podrška

MIHAJLOVIĆEVA OSUDILA NAPADE NA MILENU IVANOVIĆ: Nedopustivo je zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život!

Mihajlovićeva je rekla da se pita šta bi trebalo da uradi žena koja je ostala bez muža da bi zadovoljila patrijarhalna očekivanja sredine  

Objavljeno: 09.01.2019. 11:55h
  • 1

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila napade na društvenim mrežama na Milenu Ivanović, suprugu ubijenog Olivera Ivanovića, rekavši da je takvo ponašanje nedolično, uvredljivo i štetno.

- Zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život, zbog sebe i svog deteta, i to na najprizemniji način blateći je po društvenim mrežama, zloupotrebljavajući njene fotografije i njenu tragediju, i kritikovati je jer je sređena i nasmejana, nedopustivo je. Pitam se šta treba da uradi žena koja je ostala bez muža, jedna udovica, da bi zadovoljila patrijarhalna očekivanja sredine? Da se ugasi i uvene, nosi crninu da bi je pojedinci pohvalili kako je dobra i uzorna supruga - izjavila je Mihajlovićeva.

 

Potpredsednica Vlade rekla je da takve reakcije ne samo da nisu pristojne, već su i veoma opasne jer pokazuju da žena koja ima stav olako bude stavljena na stub srama, posebno ako taj stav nije u skladu sa tuđim očekivanjima.

- Nekada su žene koje drugačije misle bile spaljivane na lomači, a danas, kada su načelno svima puna usta rodne ravnopravnosti, žene linčujemo mržnjom, bezočnim komentarima i uvredama. Niko nema pravo na to! Ne u Srbiji u kojoj se svakodnevno borimo za moderno društvo u kojem sve građanke i građani moraju da imaju jednaka prava i mogućnosti za život - rekla je ona.

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media