KRENULA MI JE SUZA KAD SAM ČUO DA JE PUTIN ODLIKOVAO ALEKSANDRA: Kako je Vučićev otac reagovao na vest iz Rusije
Vučićevom ocu su krenule suze kada je čuo za orden, Foto: Dragana Udovičić, Filip Plavčić

emotivan momenat

KRENULA MI JE SUZA KAD SAM ČUO DA JE PUTIN ODLIKOVAO ALEKSANDRA: Kako je Vučićev otac reagovao na vest iz Rusije

Vučićev otac je rekao da je to potvrda njegovog odnosa prema Rusiji, ali i Rusije prema Srbiji

Objavljeno: 10:05h

Kad sam čuo da je predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o odlikovanju, zastala mi je knedla u grlu. Krenula je i suza. Svrstati svoje prezime uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Petroviće i Pašiće je ogromna čast.

Ovako je Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije, dočekao vest da je ruski lider, baš na Božić i zvanično potvrdio svoju odluku da Aleksandru Vučiću dodeli orden.

Drago mi je i zbog Srbije i zbog Aleksandra, jer je to potvrda njegovog odnosa prema majci Rusiji, ali i odnosa Rusije prema našoj zemlji. Dobio je odličje koje nosi ime Aleksandra Nevskog, jedne od najvećih ličnosti ruske istorije - napominje Anđelko.

Značajan događaj je kod njega probudio sećanje i na oca, koga su zverski ubile ustaše i kojeg nije ni zapamtio. Njegovu sliku je, inače, predsednik Vučić nosio u Moskvi, tokom zajedničke šetnje s Putinom za vreme marša "Besmrtnog puka". I eto simbolike.

- Baš kad je stigla zvanična potvrda da je Aleksandar odlikovan, setio sam se mog oca Anđelka. Znajući koliko je voleo Rusiju, kako bi se ovoj počasti radovao...

Anđelko prepričava i anegdotu kako je njegov otac, inače ugledni trgovac iz Čipuljića kraj Bugojna, rešio da ispuni svoj san.

- Jednom je napunio bisage i krenuo za Rusiju. Stigao je bio do Donjeg Vakufa. I tu ga je nekako tast odgovorio. Držao je i Staljinovu sliku, pa su ga žandarmi kažnjavali.

Platio bi pet banki, pa bi je ponovo okačio kada oni odu. Sve to svedoči o tome koliko se u našoj porodici gajila ljubav prema Rusiji.

Otac predsednika Srbije silom ružnih prilika rođen je u seoskoj školi u Crkvencu kod Svilajnca. Još dok je bio u majčinoj utrobi, njegova porodica je morala da beži od ustaškog noža. Prvo su ih zatvorili u logor u Bugojnu, a potom prebacili u Slavonsku Požegu. Odatle je vozom trebalo da ih transportuju na zloglasno Sajmište. Na stanici u Topčideru su zastali zbog mimoilaženja sa vozom iz Grčke. I tu su ih preuzeli ljudi Tome Maksimovića (komesar za izbeglice u vladi Milana Nedića) i odveli u Crkvenac.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso- novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.