VUČIĆ NE DA ALBANCIMA ONO ŠTO TAČI ŽELI! Američki profesor predvideo BURAN period na Kosovu!
Server smatra da je Priština više nestrpljiva, Foto: Printscreen

prognoze

VUČIĆ NE DA ALBANCIMA ONO ŠTO TAČI ŽELI! Američki profesor predvideo BURAN period na Kosovu!

On smatra da politička volja u velikoj meri zavisi od njihovih predsednika

Objavljeno:

Danijel Server, profesor u Vašingtonu, kaže da je Priština više nestrpljiva da sačeka rešenje, da je moguće rešiti pitanje Kosova i Srbije, ali da to sve zavisi od političke volje obe strane.

Prema njegovom mišljenju, politička volja u velikoj meri zavisi od njihovih predsednika.

- Nemoguće je predvideti da li će odlučiti da to pitanje reše tokom ove godine. Čini se da je Priština nestrpljivija od Beograda da to učini, ali se nadam da će se to promeniti jer postaje očigledno da je rano rešenje daleko bolje nego čekanje na samo pristupanje EU, kada će sve poluge biti uz one koji su priznalo Kosovo. Čini mi se da demarkacija više nije na stolu. Izgleda da Vučić ne želi da da Tačiju ono što mu treba, a izgleda i da Tači ne želi da da Vučiću da ono što on želi i što mu je potrebno da bi se teritorijalno (narodno) razmenili. Po mom mišljenju, to je dobro jer je razmena inače loša ideja, a loše ideje su kao zombiji, ne umiru, već lutajući traže nekog političara, diplomatu ili profesora čiju karijeru mogu uništiti - kaže Server.

On smatra da Srbija nastavlja da usvaja i primenjuje ono što je prihvatila, i to je dobro, ali neće moći da završi pristupanje Uniji bez rešenja kosovskog pitanja, izgradnje nezavisnijeg sudstva i omogućavanja slobodnih medija.

- To mi se zasad čine kao glavne prepreke na evropskom putu. Na pitanje šta bi se generalno moglo očekivati ove godine od evropskog puta Srbije, Server kaže da je to pitanje najviše za Vučića. Kako kaže, prošla godina nije bila baš dobra i nada se da će ova biti bolja - ističe Server.

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.