Da odlepiš: Nudili nam članstvo u EU i 5,5 milijardi dolara! Tuđman i Sloba sve to odbili i - zaratili! (VIDEO)

Ne bisere pred svinje

Da odlepiš: Nudili nam članstvo u EU i 5,5 milijardi dolara! Tuđman i Sloba sve to odbili i - zaratili! (VIDEO)

Unija je 1990. nudila Jugoslaviji da postane prva pridružena članica i 5,5 milijardi dolara finansijske podrške. Predsednici republika su sve to glatko odbacili
Objavljeno: 14:44h

Ne samo da su rasturili zemlju, već su nam uništili i svetlu budućnost! Na današnji dan rođen je čovek koji je bio simbol dobrog života u Jugoslaviji! (VIDEO) (FOTO) Priča o tome kako je Jugoslavija mogla biti prva post-komunistićka zemlja koja bi ušla u EU nije mit. Štaviše! Na sastanku koji je održan krajem 1990. sa čelnicima jugoslovenskih republika, predsednik Evropske komisije Žak Delor preneo je informaciju da je Unija spremna da donese političku odluku kojom bi Jugoslavija postala pridruženi član EU. Osim toga, zajednica evropskih zemalja obezbedila je i 5,5 milijardi dolara kako bi omogućila da program tadašnjeg predsednika SIV-a Anta Markovića nastavi da funkcioniše.

Youtube Printscreen
Sve to hrvatski predsednik Franjo Tuđman je odbacio zarad stvaranja nezavisne države. - Ni za kakve milijarde ja ne mogu da odustanem od ideje da obnovimo hrvatsku državu, rekao je Tuđman. Ni srpski lider Slobodan Milošević nije bio fasciniran evropskom ponudom. - Ja sam za čvrstu federaciju ili ništa. Neka ide svako na svoju stranu, kratak je bio on.
Youtube Printscreen
Kada su videli da nema saglasnosti, predstavnici EU odlučili su na nastave razgovore sa svakim od jugoslovenskih predsednika posebno. O svim detaljima neverovatne šanse koja je pružena Jugoslaviji svedoči intervju predsednika Makedonije Kira Gligorova.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.