ALBANCI PRETE SRBIMA KRVOPROLIĆEM NA BOŽIĆ! Ne možete doći u Đakovicu da vršite vaše OBREDE
Albanci, ilustracija, Foto: AP

JEZIVO

ALBANCI PRETE SRBIMA KRVOPROLIĆEM NA BOŽIĆ! Ne možete doći u Đakovicu da vršite vaše OBREDE

Užasne pretnje preko društvenih mreža

Objavljeno:

Protest zbog dolaska srpskih hodočasnika u Đakovicu, najavljen za sutra, nije prijavljen kosovskoj policiji, potvrdila je portparol Kosovske policije za region Đakovice, Ljirije Podrimaj.

“Policiji nije prijavljen ovaj protest, ali u svakom slučaju, imamo planove i zadatke i spremni smo”, rekla je Podrimaj.

Politički aktivista u Đakovici, Etnik Beriša, tvrdi da nema organizatora protesta, jer se protest održava svake godine i ljudi će se okupiti prema pozivima na Fejsbuku, gde se skup najavljuje.

Događaj pod imenom “Đakovica zahteva pravdu”, najavljuje se na drušštvenoj mrežži Fejsbuk, ne spominje se ko ga organizuje, a do sada je pozitivno odgovorilo oko 800 ljudi.

S druge strane, opštšina Đakovica jošš nije izaššla sa stavom u vezi sa protestom.

Svake godine, hodočasnici iz Srbije odlaze u Đakovicu da bi održali svoje verske obrede u pravoslavnoj crkvi, a njihovom dolasku uvek su se suprotstavljala civilna drušštva, građani i organizacije “Majčini pozivi”, jer smatraju da su među hodočasnicima osobe koje su počinile ratne zločine u Đakovici i da je svrha njihovog dolaska politička.

Neki od komentara na Fejsbuku su zaista jezivi i preti se ubistvima i krvoprolićem ukoliko Srbi na Božić ili na Badnji dan dođu u Đakovicu.

Poslednja poseta srpskih hodočasnika bila je 28. avgusta prošle godine, kada su se desili i protesti i reakcije.

Srpska pravoslavna crkva u Đakovici obnovljena je nakon pogroma u martu 2004. godine, a 24 sata čuva je kosovska policija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.