VUČIĆ PODELIO PAKETIĆE DECI U ZVEČANSKOJ! Oni mu uzvratili pesmom i poklonima od plastelina (FOTO)
Aleksandar Vučić u Zvečanskoj, Foto: Prentscren

POSETA ZVEČANSKOJ

VUČIĆ PODELIO PAKETIĆE DECI U ZVEČANSKOJ! Oni mu uzvratili pesmom i poklonima od plastelina (FOTO)

Predsednik je posetio Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici i štićenicima uručio novogodišnje paketiće.

Po dolasku u Centar, predsednik je obišao Materinski dom, u kojem borave majke sa decom do godinu dana i trudnice, a nakon toga je porazgovarao i sa nešto starijom decom, koja borave u Zvečanskoj.

Mališani su predsedniku poklonili crteže i ukrase od plastelina, koje su sami napravili i otpevali mu nekoliko pesmica.

Sa predsednikom, Dom su posetili i ministar za rad, zapošljavnje, boračaka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Stacionar u Zvečanskoj ulici predstavlja najstariju, a možda i najpoznatiju organizacionu jedinicu Centra za zaštitu odojcadi, dece i omladine.

Mrežom ustanova socijalne zaštite od 2008. godine određena je nova namena i kapaciteti Stacionara: 150 mesta za decu sa težim i teškim smetnjama u razvoju, 80 mesta za decu bez roditeljskog staranja do 3 godine starosti, 20 mesta za majke sa detetom do godinu dana starosti i trudnice (Materinski dom) i 30 mesta za Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece do 3 godine starosti.

- Ovde ovu zgradu rušimo i pravimo novu - kazao je Vučić i rekao da ovdašnji vaspitači imaju triput manje plate od medicinskih sestara.

On je ispričao da je danas razgovarao i sa jednom Albankom udatom za Srbina koja je sa bebom smeštena u ovom objektu i otkrio da mu je tražila naše državljanstvo, a nama su "deca potrebna".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.