ALBANCI U VELIKOJ PANICI ZBOG 17. JANUARA: Tresu im se gaće zbog onoga što će se desiti kad Putin dođe u BG!
Albanci prestaravljeni od budućeg susreta, Foto: Espreso

a od trampa samo pismo

ALBANCI U VELIKOJ PANICI ZBOG 17. JANUARA: Tresu im se gaće zbog onoga što će se desiti kad Putin dođe u BG!

Putinova poseta Beogradu dolazi u jednom od najvažnijih i najosetljivijih trenutaka za Srbiju

Objavljeno:

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin tokom posete Srbiji 17. januara doneće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čvrste garancije za odbranu Kosova i Metohije.

Albanski mediji prenose u ovu vest i dodaju da će ruski lider sa svojim domaćinom razgovarati pre svega o odbrani Kosova i očuvanju srpskog suvereniteta u južnoj pokrajini.

Prenoseći pisanje beogradske štampe, albanski mediji naglašavaju da će Putin srpskom kolegi, ali i ovdašnjoj javnosti, preneti jasnu poruku da Beograd može da računa na bezrezervnu podršku Moskve u rešavanju najvećeg nacionalnog i državnog problema.

- Putinova poseta Beogradu dolazi u jednom od najvažnijih i najosetljivijih trenutaka za Srbiju. Zvanični Beograd nalazi se pod snažnim pritiskom Zapada da reši kosovsko pitanje u korist Albanaca. Zbog toga će centralna tema razgovora dvojice lidera biti upravo "odbrana Kosova", a Putin će preneti čvrste garancije da Moskva nikada i nipošto neće ostaviti Srbiju na cedilu. Kako se situacija na Kosovu komplikuje i Priština konstantno zvecka oružjem i preti novim ratom i egzodusom Srba, Putin će uputiti i poruku Zapadu da bi, u slučaju bilo kakvog sukoba, Srbija mogla da računa na svaku vrstu pomoći Ruske Federacije, pa ako zatreba i na konkretnu vojnu pomoć. Niko u Beogradu i Moskvi, naravno, ne priželjkuje rat, ali ako rat bude nametnut Srbima, oni će na svojoj strani imati Rusiju sa svim svojim kapacitetima - navodi naš izvor i dodaje da će, osim Kosova, tema razgovora dvojice lidera biti i nastavak vojnotehničke saradnje, izvoz robe iz Srbije, infrastruktura, energetika - prenosi Lajmi pisanje jednog beogradskog lista.

- U Beogradu bi trebalo da bude potpisano najmanje 20 strateških sporazuma, među kojima i oni koji se odnose na izgradnju železničkih koridora, gasovod "Turski tok", isporuku tenkova i PVO raketa, izvoz srpskih proizvoda u Rusiju - dodaje sagovornik.

Potvrda ovih saznanja stigla je juče i od ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, koji je rekao da će Kosovo biti "veoma visoko" na agendi razgovora dvojice državnika.

- Predstojeći susret predsednika Srbije i Rusije, treći za samo devet meseci, biće potvrda uzajamnog poverenja i razumevanja, ali i prilika da se ukaže na potrebu dveju zemalja da štite nacionalne interese, a ne da zadovoljavaju interese Zapada. Tu imamo izuzetno visok stepen uzajamnog razumevanja, čemu doprinosi kako stalna razmena mišljenja i informacija na osnovu poverenja u bilateralnom formatu, tako i tesna koordinacija napora u međunarodnim strukturama. Rusija će i ubuduće ostati pouzdan partner Srbije - rekao je Čepurin, a prenosi Lajmi.

BONUS VIDEO:

PLAVUŠA PUCA KROZ PROZORSVI SE SEĆAMO KLIPA "MAMA, MOLIM TE", A OVA PLAVUŠA JE PREŠLA IGRICU: Umesto pištolja KALAŠNJIKOV, umesto Božića - Nova godina... (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Lajmi.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.