HAPŠENJE ĐURIĆA JE BILA AKCIJA GODINE! Ovako prištinski list piše o događanjima u 2018. godini
Marko Đurić, Foto: Nebojša Mandić

koha piše

HAPŠENJE ĐURIĆA JE BILA AKCIJA GODINE! Ovako prištinski list piše o događanjima u 2018. godini

Taj prištinski list na albanskom jeziku ocenjuje da je severni deo Kosova "ostao tačka žarišta

Objavljeno:

Prištinska "Koha" je hapšenje Marka Đurića, šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u martu 2018, proglasila za - "akciju godine".

Taj prištinski list na albanskom jeziku ocenjuje da je severni deo Kosova "ostao tačka žarišta", a za posete srpskih zvaničnika tom delu pokrajine kaže da su bile "stalni povod napetosti".

U tekstu se navodi da je Đurić, kako se tvrdi, "uprkos zabrani", u martu učestvovao na jednoj manifestaciji na severu Kosova kako bi govorio o situaciji u kojoj se Srbi nalaze, kada je bio uhapšen, prenosi sajt Kos sev.

- Dok je čitav događaj bio propraćen prenosom uživo, brojne naoružane snage kosovske policije ušle su u objekat, u kojem je bilo okupljeno mnogo ljudi, da bi uhapsile Đurića - piše "Koha".

Đurić je, dodaje list, opisujući svoj izbor "akcije godine", bio primenom sile ubačen u policijsko vozilo i prevezen do Prištine.

- Tu je, navodno, po naređenju predsednika Tačija, Đurić izveden iz automobila koji ga je dovezao na nekoliko metara od policijske stanice i praktično je vučen u prisustvu desetina građana koji su dovikivali i snimali.Đurić je oslobođen u roku od nekoliko sati, ali je taj čin još više otežao odnose između Kosova i Srbije - piše "Koha".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.