BIRO ZA KOORDINACIJU SLUŽBI BEZBEDNOSTI ODRŽAO NENAJAVLJENU SEDNICU: Tema ukidanje granice između Kosova i Albanije
Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, Foto: Beta

usled novih dešavanja

BIRO ZA KOORDINACIJU SLUŽBI BEZBEDNOSTI ODRŽAO NENAJAVLJENU SEDNICU: Tema ukidanje granice između Kosova i Albanije

Ministar Stefanović ističe da su ovakve najave u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i narušavaju ne samo stabilnost dela naše teritorije, već i čitavu regionalnu

Objavljeno:

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, nakon sednice Biroa koja je održana u zgradi Predsedništva Srbije, da najava ukidanja granice između Kosova i Metohije i Albanije ugrožava regionalnu stabilnost i prava Srba u našoj južnoj pokrajini, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Ministar Stefanović ističe da su ovakve najave u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i narušavaju ne samo stabilnost dela naše teritorije, već i čitavu regionalnu.

- Posebno zabrinjava činjenica da nema adekvatne reakcije međunarodne zajednice. Republika Srbija, na ozbiljan i odgovoran način, traži od Evrope i sveta da reaguju i spreče dalje ugrožavanje stabilnosti u čitavom regionu Jugoistočne Evrope. Šta bi sad mi trebali da radimo? Ako bi se ponašali na isti način, to bi značilo da bi trebali da isto uradimo sa Republikom Srpskom. Onda se postavlja pitanje kako bi svet reagovao? Da li možete da zamislite da bi svi onda ćutali? Dakle mi samo upozoravamo na ponašanje koje je potpuno suprotno Rezoluciji 1244, međunarodnom pravu i koje ne utiče ni na koji način da se regionalna stabilnost poveća, već naprotiv, da se naruši - upozorio je Stefanović nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj je posebno razmatrana aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Stefanović istakao je i da je na današnjem sastanku donet i zaključak da je potrebno da se pojača i osnaži kontraobaveštajna delatnost svih službi bezbednosti na teritoriji Republike Srbije.

- Jedna od tema sastanka bila je i zaštita od eventualnog terorističkog delovanja, ali i od svake vrste obaveštajnog delovanja koje može da naruši bezbednost naše zemlje i svih njenih građana. Želimo, takođe, da u periodu kada se očekuje okupljanje većeg broja ljudi, tokom proslave novogodišnjih i božićnih praznika, naše službe bezbednosti aktivno deluju i da ne dozvole da bilo ko ugrozi bezbednost našeg stanovništva ili naše zemlje - naglasio je Stefanović.

Sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti prisustvovali su, između ostalog, i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.