PRIŠTINA ŽELI DA DO MARTA UKINE GRANICU IZMEĐU KOSOVA I ALBANIJE: Vučić poručio šta je najvažnije za Srbiju!
Vučić je poželeo Novu godinu, Foto: Filip Plavčić

PORUKA

PRIŠTINA ŽELI DA DO MARTA UKINE GRANICU IZMEĐU KOSOVA I ALBANIJE: Vučić poručio šta je najvažnije za Srbiju!

Nakon toga usledilo je pitanje o Kosovu, naime o potezu Albanaca u vezi sa brisanjem granica između Albanije i južne srpske pokrajine

Objavljeno: 13:13h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio novogodišnje paketiće deci iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije, nakon čega je dao izjavu za medije.

- Želim građanima Srbije srećnu novu godinu, želim mnogo dobrog i još više rada u sledećoj nego u prethodnim godinama. Dobro zdravlje svima, i mir, stabilnost, i svakom građaninu ličnu sreću - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše laži o broju demonstranata koji su izašli na ulice Beograda, predsednik je rekao da narod nije ćorav, da sve vidi i razume, i dodao da svako može da govori šta mu je volja i želja.

- Suština dolazi na izborima kada ljudi donose planove i ciljeve. Ne treba gubiti energiju na nebitne sadržaje i ljude koji ne zavređuju našu pažnju - rekao je Vučić.

foto: Filip Plavčić

Nakon toga usledilo je pitanje o Kosovu, naime o potezu Albanaca u vezi sa brisanjem granica između Albanije i južne srpske pokrajine.

- Oni će nastaviti sa planom da ukidaju granicu između Albanije i tzv. Kosova, i njihov cilj je da krajem marta potpuno uklone granicu. Ja ne znam do kada će sve ovo trajati i kako mogu mirno da gledaju. Nekima ne odgovara jaka Srbija, već žele da je vide slabu kao nekada. Za nas je najvažnije da garantujemo bezbednost i sigurnost Srbima na KiM i da imaju redovne plate. Mi ovim moramo da se bavimo, a ne šetnjama - rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše izjavu Vuka Jeremića koji je rekao da je "Vučić čovek vidno narušenog zdravlja", predsenik nije želeo da komentariše, jer kako je naveo, ima većih problema.

Vrativši se na temu Kosova, rekao je da Srbija uvek obavesti međunarodnu zajednicu na sve probleme koje Albanci stvaraju na Kosovu, ali da do sada nikada nismo naišli konkretan odgovor.

Bonus video:

Irena Vujović o promenama u SNS i odnosu sa Aleksandrom Vučićem

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.