VUČIĆ DELIO PAKETIĆE DECI SA KOSMETA: Svi su hteli selfi sa predsednikom! Hvala što čuvate srpsko ime! (FOTO)
Vučić se slikao sa mališanima i podelio im paketiće, Foto: Filip Plavčić

tradicija

VUČIĆ DELIO PAKETIĆE DECI SA KOSMETA: Svi su hteli selfi sa predsednikom! Hvala što čuvate srpsko ime! (FOTO)

On je u zgradi Predsedništva ugostio 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina

Objavljeno: 13:08h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije, podelio im novogodišnje paketiće i poručio im da će njihov Beograd i Srbija biti uvek uz njih.

- Veliko hvala što sa roditeljima čuvate srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić.

On je u zgradi Predsedništva ugostio 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina, iz centarlnog dela Kosova i Metohije - iz Gračanice, Babinog Mosta i mesta Sušica.

Obišli su zdanje na Andrićevom vencu, gde su imali prilike da vide izložbu poklona koje je predsednik Srbije dobio od stranih zvaničnika.

1 / 10 Foto: Filip Plavčić

Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišli Avalu, a nakon susreta sa predsednikom obići će Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama, na KiM.

Obraćajući se deci Vučić je kazao da je srećan i ponosan što moze da ih gosti u njihovom i našem Beogradu. Ukazao je da su došla deca iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije, iz opština Gračanica, Babinog mosta. Podsetio je da Srbija u Babinom mostu gradi novu školu, gde ima 100 đaka.

Preneo je da je pitao devojčice iz Babinog mosta kako im je tamo i da je od njih čuo da ne kriju da su Srpkinje, da se bore. "Rekle su mi - kako da krijemo, ne možemo ništa drugo da budemo", naglasio je on.

Vučić je ukazao da Srbija u Gračanici i drugim mestima na Kosovu i Metohiji sprovodi infrastrukturne projekte, što je sada malo otežano zbog taksi koje je Priština uvela, a zatim im poručio: "Draga deco, naš posao je da bude što češće ovako nasmejani kao što ste danas, da gradite i imate svoju budućnost na Kosovu i metohiji i da uvek osećate pomoć i podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije. Ovo je vaš glavni grad, vaša zemlja, jednu imamo i treba da je čuvamo".

Poželevši njihovim roditeljima puno sreće, uspeha i rada, deci je poručio da želi da se češće viđaju, da češće dolaze u Beograd, a dodao je i da se nada da će i sam uskoro ponovo posetiti Laplje selo.

foto: Filip Plavčić

- Da se pohvalimo da smo još nešto uradili za naš narod - rekao je Vučić i najavio da će, pored lekara i učitelja, kosovski dodatak biti uplaćen i novinarima TV "Most".

foto: Filip Plavčić

Novu godinu i Božić čestitao im je rečima: "Draga deco, srećna vam Nova godina, da se proveselite a onda da dočekate Badnji dan i dobijete još više poklona pa da proslavimo najradosniji praznik - Božić".

foto: Filip Plavčić

Neki od mališana nakon što im je Vučić uručio novogodišnje paketiće poželeli su da s njim naprave selfi, a predsednik je rado "pozirao".

Bonus video:

Irena Vujović o promenama u SNS i odnosu sa Aleksandrom Vučićem

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.