NAUČNA FANTASTIKA DA OPOZICIJA DOĐE NA VLAST! DAČIĆ: Nema razloga za vanredne izbore, a ni oni ih ne žele!
Dačić rekao da je naučna fantastika da opozicija dođe na vlast, Foto: Stefan Kojić

biće izbora?

NAUČNA FANTASTIKA DA OPOZICIJA DOĐE NA VLAST! DAČIĆ: Nema razloga za vanredne izbore, a ni oni ih ne žele!

On ocenjuje da je nastup opozicije "nekoordinisan" i da se ne zna da li traže izbore ili ne

Objavljeno: 10:11h

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić smatra da nema nikakvog razloga za vanredne izbore ističući da je dobro da postoji neki izborni ciklus, jer oni doprinose stabilizaciji političkog sistema i društva.

- Zato mislim da je dobra prilika, možda je to prvi put posle dužeg vremena, da budu redovni parlamentarni izbori. Nema nikakvog razloga za vanredne izbore, ali jos jednom ponavljam, ponekad je reč i o aktuelnom političkom trenutku - rekao je Dačić za Politiku.

On ocenjuje da je nastup opozicije "nekoordinisan" i da se ne zna da li traže izbore ili ne, te da stalno podstiču predsednika Aleksandra Vučića na razmišljanje o izborima.

- Mislim da ih ne žele. Jer oni znaju da istraživanja javnog mnjenja govore da bi bila naučna fantastika da oni dođu na vlast. Ulazimo u jednu neizvesnu godinu, ne znamo šta će dalje biti u evropskim integracijama, nije to jednostavna stvar da bismo se sada prepustili izborima - rekao je on.

Govoreći o protestima, Dačić kaže da opozicija pokušava da se sakrije iza protesta koje oni, kako kaže, navodno ne organizuju.

- To dovoljno govori o njihovoj spremnosti i kvalitetu da povuku određeni broj svojih članova ili simpatizera na akciju. Tako da ne mislim da je to nešto čemu u ovom trenutku treba da se posvećuje neka velika pažnja. Svako ima pravo da radi šta hoće, jedino da se sačuva mir, da nema incidenata - rekao je Dačić.

Bonus video:

Irena Vujović o promenama u SNS i odnosu sa Aleksandrom Vučićem

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.