PREDSEDNIK VUČIĆ NA OTVARANJU HIRURŠKOG BLOKA U VRANJU: Imaćete sve kao u Beogradu! Od ponedeljka ćete osetiti nadu
Predsednik Vučić je u poseti Vranju, Foto: Predsedništvo Srbije

poseta

PREDSEDNIK VUČIĆ NA OTVARANJU HIRURŠKOG BLOKA U VRANJU: Imaćete sve kao u Beogradu! Od ponedeljka ćete osetiti nadu

Nakon obilaska Hirurškog bloka, Vučić će se obratiti Vranjancima

Objavljeno: 11:02h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas novi Hirurški blok u Vranju, u čiju zgradu i opremu je uloženo devet miliona evra.

Nakon obilaska Hirurškog bloka, predsednik će se obratiti Vranjancima, koji su ga u velikom broju dočekali ispred novizgrađene zgrade.

- Od ponedeljka ćete moći da vidite šta je to što smo uradili i da osetite novu nadu da, i da ćete i vi u Vranju imati uslove kao i u Beogradu, Nišu - rekao je predsednik.

foto: Predsedništvo Srbije

On je rekao da će uskoro imati otvoren auto-put do Beograda.

- Hoćemo da imate najbolji mogući put i uspeli smo u tome - rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da će lekarima i medicinskim sestrama od sledeće godine biti povećane plate, jer će jedino tako ostati motivisani da ostanu da žive u Srbiji.

Predsednik je najavio da će još jedna fabrika biti otvorena u Vranju.

- Želim vam srećnu i uspešnu 2019. godinu, vama i vašim porodicama. Borićemo se i izboriti za bolju i uspešniju Srbiju - poručio je Vučić građanima Vranja.

Inače, nova zgrada Hirurškog bloka projektovana je još 2004, dve godine kasnije započeta je gradnja, ali se u međuvremnenu stalo sa realizacijom projekta. Ka Zdravstenom centru u Vranju, prema rečima direktorke te ustanove Ljiljane Antić, gravitira 300.000 stanovnika Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja iz Raniluga, Gnjilana, Kosovske Kamenice.

Hirurški blok, kako je rekla, ima oko 6.000 kvadrata, osam operacionih sala, 76 kreveta, intenzivnu negu sa 12 kreveta i potpunim monitoringom, urgentnu medicinu takođe sa 12 kreveta.

foto: Predsedništvo Srbije

Na tom prostoru su pre obnove bili neuslovni objekti, poput paviljona, pa su pacijenti zbog različitih pregleda morali da izlaze iz jednog u drugi objekat.

Za opremanje bloka najsavremenijom medicinskom opremom koja podrazumeva i centralnu sterilizaciju, izdvojeno je dodatnih 1,5 miliona evra.

foto: Predsedništvo Srbije

Blok će od sutra ući u fazu probnog rada i primiti prve pacijente.

foto: Predsedništvo Srbije

Svečanosti prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i evrointegracija Jadranka Joksimović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i čelnici te zdravstvene ustanove.

Bonus video:

Irena Vujović o promenama u SNS i odnosu sa Aleksandrom Vučićem

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.