TUKU BAKE, HAPSE RODITELJE UBIJENE DECE, A ON IH BRANI! Đukanović je o ocu mrtvog Davida rekao nešto što nije smeo
Vladimir Đukanović koji je na Twiteru izneo svoj stav po pitanju hapšenja Davidovih roditelja, Foto: Filip Plavčić

haos

TUKU BAKE, HAPSE RODITELJE UBIJENE DECE, A ON IH BRANI! Đukanović je o ocu mrtvog Davida rekao nešto što nije smeo

Ovaj događaj je izavao žestoke reakcije u javnosti , ali i oprečne komentare među srpskim političarima

Objavljeno:

Protesti u Banja Luci pod nazivom "Pravda za Davida", a hapšenja roditelja Davida Dragičevića izazvala su burnu reakciju građana i sukobe sa policijom.

Ovaj događaj je izavao čak reakcije u javnosti , ali i oprečne komentare među srpskim političarima. Jedan od njih je i Vladimir Đukanović koji je na Tviteru izneo svoj stav po ovom pitanju.

On je napisao na svom Twiter nalogu: "Konačno su institucije države u Republici Srpskoj počele da rade svoj posao".

Podsećamo, već mesecima na Trgu Krajine u Banjaluci svakodnevno se održavaju okupljanja građana pod nazivom "Pravda za Davida". Članovi porodice i brojni građani traže da se jasno otkriju svi detalji smrti mladog Banjalučanina Davida Dragičevića. Davidov otac Davor Dragičević rekao je da ide do kraja u borbi za pravdu i istinu o smrti svog sina.

David je nestao u noći 18. marta. Njegovo telo je pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta. Dva dana kasnije, policija je održala pres konferenciju na kojoj su iznesene razne kvalifikacije i teške inkriminišuće optužbe koje su probudile sumnju kod porodice.

foto: Printscreen Twiter

Ne znamo da li je Đuka bio ironičan ili je samo bio iskren, ali su ga svi do jednog napali na Tviteru pitajući se da li je njih posao da tuku decu i bake:

Vladimir nije ostao dužan nikome, pa je odgovorio i na komentare koje su mu bili upućeni u vezi sa skandaloznim tvitom, pa je odgovorio:

Nakon što je priveden otac pokojnog Davida je prilikom ulaska u zgradu Okružnog tužilaštva Banja Luka, gde će biti procesuiran uzvikivao "pravda za Davida".

Ispred zgrade Dragičevića je ispratilo nekoliko osoba iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida" koji su mu pružili podršku. Dragičević inače tvrdi da je vrh MUP-a RS umešan u navodno ubistvo njegovog sina Davida.

Davidova majka puštena je iz pritvora popodne. Uhapšeno je i nekoliko opozicionih političara.

Podsećamo, mediji su preneli da je Davor Dragičević uhapšen kada je krenuo iz svoje kuće prema Trgu Krajina. Nakon hapšenja, na Trgu se pojavila majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović gde je sa grupom građana započela protest zbog hapšenja Davora. No, ubrzo je uhapšena i Suzana, koja je popodne puštena i ponovo je došla na Trg.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.