SRAMOTA NA RTS: Zoran Lutovac (DS) napustio studio posle reči koje mu je uputio Milenko Jovanov (SNS)! (VIDEO)
Lutovac je napustio studio, Foto: Printscreen

strašno

SRAMOTA NA RTS: Zoran Lutovac (DS) napustio studio posle reči koje mu je uputio Milenko Jovanov (SNS)! (VIDEO)

Lider DS je samo ustao i odšetao

Objavljeno: 11:04h

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, nakon verbalnog sukoba sa potpredsednikom Srpske napredne stranke Milenkom Jovanovim napustio je emisiju "Upitnik" koja se emituje na RTS-u.

Kada je bio red na Lutovca da govori, predsednik Demokratske stranke obratio se voditeljki Oliveri Jovićević i požalio na dobacivanje Jovanova, a ona je prokomentarisala da "mora da uđe u debatu", ali i skrenula pažnju Jovanovu.

Jovanov je, potom, rekao da će prestati sa upadicama, ali je ipak nastavio čim je Lutovac progovorio. Lider DS tada je ustao i odlučio da napusti emisiju.

Naravno, ovaj video počeo je da se deli na Tviteru, pa je zaključak bio da je RTS sramota Srbije.

Povodom sporne situacije na RTS-u informativna služba Demokratske stranke izdala je saopštenje, koje vam prenosimo u celosti.

"Primarno je da od države u kojoj o svemu odlučuje jedan čovek postanemo država vladavine prava, u kojoj funkcionišu institucije i postoje slobodni mediji – izjavio je dr Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, gostujući u emisiji „Upitnik“, emitovanoj na RTS.

Кonstatovao je da SNS u Savezu za Srbiju vidi najveći izazov, sa pravom, budući da je Savez jedina alternativa onome što vidimo u poslednjih 6-7 godina, što nema primesa istinske demokratije i najbliže je definiciji stabilokratije, mnogo populističke ornamentike, ništa od demokratske suštine. Suočili su se sa činjenicom da se pojavila ozbiljna politička snaga režimu koji nema odgovor ni na jedno suštinsko pitanje i to je razlog pojačane agresije koju ispoljavaju predstavnici režima.

U toku fingirane debate, predstavnik SNS, M. Jovanov je konstantnim upadicama, diskvalifikacijama i besmislenim digresijama ometao normalan tok izlaganja argumenata predsednika Demokratske stranke. Više puta upućena molba voditeljki Oliveri Jovićević da kao autor interveniše, zaštiti dignitet gostiju i svoj profesionalni, novinarski, podseti učesnike debate na elementarnu kulturu saobraćanja i pozove da se omogući ravnopravni dijalog, ostala je bez odjeka.

U takvoj atmosferi, uz permanentno preusmeravanje razgovora van tematskog okvira emisije, najdirektnijih uvreda i iznošenja neistina, dr Zoran Lutovac je napustio studio poručivši da je neodgovorno učestvovati u nečemu što prema sadržaju nije dijalog, što prema motivima nije traganje za odgovorom, što prema prikazanom nije medijsko predstavljanje, već napad na opoziciju".

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.