POTPUNI PIČVAJZ U PRIŠTINI! Haradinaj smenjuje Rikala?
Očekuje se da Haradinaj smeni Rikala, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

na zahtev

POTPUNI PIČVAJZ U PRIŠTINI! Haradinaj smenjuje Rikala?

PSD je pre nekoliko dana svoje zahteve za usvajanje Zakona o budžetu za 2019. uslovio, između ostalog, i smenom ministra poljoprivrede Nenada Rikala, a Haradinaj je u ponedeljak taj zahtev ocenio kao legitiman, navodi KosSev

Objavljeno:

Ministar poljoprivrede u kosovskoj vladi Nenad Rikalo mogao bi da postane kolateralana žrtva političkog uslovljavanja jer njegovu smenu traži opoziciona Socijaldemokratska partija kao jedan kao pet uslova da glasa za usvajanja budžeta za 2019. godinu, objavili su portali na Kosovu

Lider Socijaldemokratske partija (PSD) Špend Ahmeti, inače gradonačelnik Prištine, nedavno je imenovan za kopredsedavajućeg pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom.

PSD je pre nekoliko dana svoje zahteve za usvajanje Zakona o budžetu za 2019. uslovio, između ostalog, i smenom ministra poljoprivrede Nenada Rikala, a Haradinaj je u ponedeljak taj zahtev ocenio kao legitiman, navodi KosSev.

"Ministar Rikalo je jedan od problema i taj predlog ima legitimitet i kao takav će ozbiljno biti razmotren. Nemojte me primoravati da govorim o datumima kada će biti razmatrano, ali to je legitiman zahtev", citirali su prištinski mediji kosovskog premijera Haradinaja.

Portal Kosovainfo piše kako se "očekuje da premijer Haradinaj smeni ministra Rikala" kako bi budžet Kosova bio usvojen u drugom čitanju.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Kralj Čačka

(Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.