ŽESTOK ŠAMAR ZA HARADINAJA: Albanski političar dao predlog REDEFINISANJA GRANICA, stao uz TAČIJA!
Valon Murati je aktivan na političkoj sceni Kosova, Foto: Printscreen/RTK1

posle trampovog pisma

ŽESTOK ŠAMAR ZA HARADINAJA: Albanski političar dao predlog REDEFINISANJA GRANICA, stao uz TAČIJA!

- Albanci u Istočnom Kosovu, Preševu, Bujanovcu, Medveđi, gde god su većina i imaju teritorijalni kontinuitet sa Kosovom, treba da se pripoje Kosovu. Srbi u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku treba da imaju isto pravo, gde su većina i imaju teritorijalni kontinuitet - rekao je Murati

Objavljeno:

Valon Murati, predsednik kosovskog Pokreta za jedinstvo, rekao je, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, da je pismo Donalda Trampa Hašimu Tačiju "dobar momenat u procesu razgovora", i kad je reč o odnosima sa Beogradom i Evropom.

Murati je rekao da bi razgovori sa Srbijom trebalo da se završe "redefinisanjem granica", na osnovu principa samoopredeljenja naroda.

- Albanci u Istočnom Kosovu, Preševu, Bujanovcu, Medveđi, gde god su većina i imaju teritorijalni kontinuitet sa Kosovom, treba da se pripoje Kosovu. Srbi u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku treba da imaju isto pravo, gde su većina i imaju teritorijalni kontinuitet - rekao je Murati.

Murati je rekao da bi, prema ovom principu, albanska sela u opštini Leposavić - Ceraja, Koštova i Bistrica, zatim Žaža, Boletini i Keljmendi u opštin Zvečan i Čabra u Zubinom Potoku trebalo da ostanu deo Kosova.

- Takođe, deo ovog redefinisanja ne treba da bude severni deo Kosovske Mitrovice, gde je 2000. godine proterano 12.000 Albanaca - rekao je on.

Murati je zatim naglasio da se slaže sa uvođenjem dodatnih taksi na srpske proizvode.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegrafi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.