AMERIKANCI KOSOVU ŠALJU 250 OKLOPNIH VOZILA! Kadri Veselji otkrio detalje DOGOVORA!
Veselji je govorio i o vojnoj opremi koju Kosovu poklanjaju SAD, Foto: Dragana Udovičić, Beta/Armenija Zajmi Bešević

Strašno

AMERIKANCI KOSOVU ŠALJU 250 OKLOPNIH VOZILA! Kadri Veselji otkrio detalje DOGOVORA!

On je rekao da je Vojska Kosova naslednik UČK

Objavljeno:

Predsednik tzv. Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da je Vojska Kosova prirodni naslednik UČK, terorističke organizacije koja je ubijala Srbe na Kosovu.

Veselji je govorio i o vojnoj opremi koju Kosovu poklanjaju SAD, ali nije specifikovao datum dobijanja vojne opreme.

- Vojska je stvorena 14. decembra, što je herojski dan UČK, što znači da postoji kontinuitet. Sada smo u procesu transformacije, trajaće to nekoliko godina, ali na kraju pun kapacitet će biti ostvaren - rekao je on.

Veselji je rekao da će Vojska Kosova imati oko 5.000 aktivnih vojnika.

- U aktivnom sastavu armije biće 5.000 vojnika, za njih će postojati oprema. Počeli smo sa nabavkom opreme, oklopnih vozila. Naša doktrina nije agresivna, nego doktrina partnerstva, dobrog susedstva i ispunjavanja obaveza koje je Kosovo preuzelo sa svojim međunarodnim partnerima, na polju globalne bezbednosti - rekao je Vselji.

- Oružane snage Kosova su jedna od najprofesionalnijih vojnih sila, ljudi su obrazovani na najprestižnijim akademijama. SAD su naši najznačaniji partneri. Daće nam podršku u naoružanju, to tek počinje. Imaćemo oko 250 oklopnih vozila. Kad sam bio tamo, pitao sam ih "jesu li ovo samo fotografije? Da li će ova vozila doći na Kosovo?". Ta vozila dolaze. Imaćemo i ofanzivno i defanzivno naoružanje na zemlji i u vazduhu - rekao je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Telegrafi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.