PADA HARADINAJ?! OPOZICIJI treba samo OVA STRANKA da smeni PREMIJERA!
Sitno borji na funkciiji: Ramuš Haradinaj, Foto: Prentscren

ŠOKANTNO!

PADA HARADINAJ?! OPOZICIJI treba samo OVA STRANKA da smeni PREMIJERA!

Dve najveće opozicione stranke, Samoopredeljenje i Demokratska liga i dalje mogu obezbediti većinu za promenu vlade

Objavljeno:

Na jedvite jade, u septembru prošle godine, tzv. Kosovo je dobilo vladu na čelu sa Ramušem Haradinajem i to sa minimalnih 61 glasom u Skupštini, koliko je bilo potrebno za njeno formiranje. Sada, 15 meseci kasnije, opozicija je na pragu da skupi dovoljno glasova da obori vladu.

Kako kažu u jednoj vodećih opozicionih partija Demokratske lige Kosova, oni i dalje smatraju da vlada mora da padne, ali da je situaciju za njeno obaranje zakomplikovala Socijal-demokratska stranka Kosova koja je indirektno ušla u koaliciju sa Haradinajem tako što je dala svog predstavnika u pregovarački tim vlade u dijalogu sa Srbijom.

U Socijal-demokratskoj stranci kažu da ne menja njihov stav u vladi i da su dugo čekali da Demokratska liga napravi neki konkretan korak u cilju smenjivanja Haradinaja, ali se to nije desilo.

Međutim, kako pišu albanski mediji, dve najveće opozicione stranke, Samoopredeljenje i Demokratska liga i dalje mogu obezbediti većinu za promenu vlade. U ostvarenju ovog cilja može im pomoći i glasovi poslanika neke manje stranke iz vladajuće koalicije, koji su sve nezadovoljniji Haradinajevim poslednjim potezima.

BONUS VIDEO:

NAJTUŽNIJE MESTO U SRBIJI DANAS JE URGENTNI U NIŠU, UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Majke kukaju na sav glas, jecaji se prolamaju hodnicima, očevi slomljeni od bola preklinju lekare (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kosovaonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.