KONAČNI OBRAČUN U PRIŠTINI: Veliki sukob Albanaca, ali NIJE OKO PREGOVORA SA BEOGRADOM!
Opozicija blokira investicije, Foto: Printscreen/FAcebook/Koha.net

nove podele u prištini

KONAČNI OBRAČUN U PRIŠTINI: Veliki sukob Albanaca, ali NIJE OKO PREGOVORA SA BEOGRADOM!

Budžet je predložila vlada u oktobru i prema prvom nacrtu trebao je da iznosi 2 milijarde i 300 miliona evra

Objavljeno: 16:20h

Najveće opozicione partije tzv. Kosova, Samoopredeljenje i Dekokratska liga Kosova, odbile su da glasaju za budžet za 2019. godinu koji je predložila Haradinajeva vlada.

Zamenica predsednika DLK Hikmete Bajrami izjavila je za prištinske medije da njena partija neće glasati za usvajanje budžeta.

- Što se budžeta tiče, oba put smo glasali protiv njegovog usvajanja. Kad se završila debata o budžetu više čak nije ni bilo kvoruma za glasanje. U svakom slučaju, mi nećemo glasati za njega - rekla je Bajrami.

Prištinski mediji podsećaju da je budžet predložila vlada u oktobru i da je prema prvom nacrtu trebao da iznosi 2,3 milijarde evra.

Ministar finansija Bedri Hamza je tada pred poslanicima u Skupštini rekao da će s ovim budžetom ekonomski rast biti 4.7 odsto.

Prioritet budžeta su ulaganja u pravosuđe, obrazovanje i zdravstvo. Dok je 770 miliona namenjeno kapitalnim investicijama.

Skupština Kosova će na sutrašnjoj sednici glasati za nacrt zakona o budžetu Kosova za 2019. godinu. Pre desetak dana Skupština je dva dana za redom raspravljala o nacrtu Zakona, ali on zbog nedostatka kvoruma nije izglasan u prvom čitanju.

Ako budžet ne bude izglasan, prema pravnim procedurama tzv. Kosova, doći će do budžetske krize.

Krajnji zakonski rok za usvajanje budžeta su prva tri meseca naredne godine. Nakon toga bi mogao da nastane totalni haos.

BONUS VIDEO:

KRAO PIVO, PA SE ZAKAČIO NA ŠILJATOJ OGRADI... I TO DVAPUT! Smotani lopov satima visio naglavačke! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Telegrafi.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.