TRAMP POSLAO PISMO VUČIĆU: Da li će vam se svideti šta piše unutra?
Donald Tramp, Foto: Reuter

NOVITETI

TRAMP POSLAO PISMO VUČIĆU: Da li će vam se svideti šta piše unutra?

Američki predsednik je naveo da su SAD spremne da pomognu u postizanju dogovora o normalizaciji i ocenio da bi "mirni i produktivni odnosi izmedju Srbije i Kosova bili prekretnica za region"

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću naveo je da je sporazum izmedju Srbije i Kosova "na dohvat ruke".

U pismu od 14. decembra, koji je danas objavila kancelarija predsednika Srbije, Tramp je naveo da se raduje prilici da ugosti u Beloj kući predsednike Srbije i Kosova Aleksnadra Vučića i Hašima Tačija da bi proslavili "istorijski sporazum".

"S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa Kosovom, koji će doneti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem Vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obeju zemalja. Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbednost i ekonomski rast", naveo je Tramp.

Američki predsednik je naveo da su SAD spremne da pomognu u postizanju dogovora o normalizaciji i ocenio da bi "mirni i produktivni odnosi izmedju Srbije i Kosova bili prekretnica za region".

"Sporazum izmedju Srbije i Kosova je na dohvat ruke. Radujem se prilici da Vas i predsednika Hašima Tačija ugostim u Beloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum", naveo je Trampa. Predsednik SAD je u pismu naveo da mu je bilo zadovoljstvo što su se videli u Parizu tokom proslave Dana primirja. "Sjedinjene Države cene vaše liderstvo, posebno u obezbedjivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom", dodao je Tramp.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.