Tadićevci: Ivice, odlazi! Odgovoran si za pogibije Srba u Libiji!

UTVRDILI ODGOVORNOST

Tadićevci: Ivice, odlazi! Odgovoran si za pogibije Srba u Libiji!

Socijaldemokratska stranka traži ostavku ministra spoljnih poslova Dačića
Objavljeno:

Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je večeras hitnu ostavku ministra spoljnih poslova Ivice Dačića jer smatraju da je pogibija dvoje zaposlenih u ambasadi Srbije u Libiji direktna odgovornost ministarstva kojim on rukovodi, jer je većina država povukla svoje diplomate iz te zemlje sa pojavom prvih bezbednosnih rizika, dok Srbija to nije učinila. Otete srpske diplomate poginule u američkom bombardovanju Libije! (FOTO) - Nismo želeli da iz razloga elementarne pristojnosti i korektnosti, javno iznosimo kritiku za sve ovo vreme dok je Vlada Srbije radila na tome da se životi naših državljana u Libiji spasu. Međutim, danas je naša dužnost da javno ukažemo na odgovornost Ivice Dačića i ministarstva, kako se ovakva tragedija više nikada ne bi ponovila - ističu iz SDS.

Ta stranka navodi da je ovo već drugi put da se zbog neodgovornosti vlade i njenih ministara gube ljudski životi i podseća na pad vojnog helikoptera, u kom je poginulo sedam osoba, a za koju smatraju da je odgovoran ministar odbrane Bratislav Gašić.
- Zahtevamo hitnu ostavku ministra Dačića, kako se ne bi sve završilo zataškavanjem baš kao i u slučaju afere helikopter - navode u SDS. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.