BRAT BOJKOTOVAO PROTEST, A SAD POZIVA NA BOJKOT IZBORA. ON JE KRALJ UNIVERZUMA: Tviteraši urnisali Sašu Jankovića!
Sašu Jankovića isprozivali na društvenoj mreži Tviter, Foto: Stefan Kojić

brutalno

BRAT BOJKOTOVAO PROTEST, A SAD POZIVA NA BOJKOT IZBORA. ON JE KRALJ UNIVERZUMA: Tviteraši urnisali Sašu Jankovića!

Saša Janković pozvao je na emancipaciju protesta u BG i dao dva predloga zahteva za vlast

Objavljeno:

Saša Janković je na svom zavničnom Tviter nalogu pokušao da "iskoristi" proteste građana i putem istih sprovede sopstvene ideje. Ipak, ovaj njegov pokušaj nije naišao na oduševljenje, bar ne onog dela javnosti koji koristi društvene mreže.

Janković pozvao je na emancipaciju protesta u BG i dao dva predloga zahteva za vlast. Jedan se odnosi na ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok je drugi usmeren prema oformljenju tehničke vlade koja bi podrazumevala da svaki ministar ima koministra iz opozicije. Celo "izlaganje" na Tviteru Janković je upotpuni ironičnom rečenicom "Pa neka malo oni "biraju"".

- Emancipacija Protesta u BG otvara prostor za šire učešće i demokratsko formulisanje zahteva. Predlog - režimu dati izbor: 1: Momentalna ostavka AV i vanredni izbori ili 2: Tehnička vlada (svakom ministru koministar iz opozicije) i vanredni izbori. Pa neka malo oni "biraju" - napisao je on.

Dodao je još i kako bi trebao da se postavi rok za ispunjenje gore pomenutih zahteva, a kao krajnji rok navodi 16. januar. U slučaju neispunjenja, kako kaže, trebalo bi da ispune sve navedene zahteve i da predsednik da ostavku, i da se oformi tehnička vlada do izbora. Ukoliko ništa od ovog ne bude ispunjeno svi bi, prema rečima Saše Jankovića, trebali da bojkotuju sve izbore, ali i sve institucije.

- Ako ne pristanu na jedno ili drugo do nekog roka - npr. eto do 16. januara (do tad će na ulici biti preko 100K ljudi), tada 1+2: I ostavka Aleksandra Vučića i tehnička vlada do izbora. Svi da se obavežemo da u suprotnom bojkotujemo sve izbore i institucije - napisao je Janković na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Malo je bilo onih komentara koji su podržali ovakav njegov stav.

Jedan od tviteraša čak je Jankoviću dao do znanja da nije dobrodošao na protest, kao i da na isti nije pozvan. Takođe, iz komentara se mogao iščitati i bes zbog toga što pokušava da se priključi protestu koji nije njegov.

Prozivke su se nastavile i dalje:

Na društvenoj mreži Tviter jedan od tviteraša je objavio Jankovićevo "pisanje", ali je iznad dao i brutalan komentar u kome navodi kako je Janković bojkotovao protest, a traži bojkot izbora. Ironije, takođe, nije nedostajalo.

- Svi da se obavežu da bojkotuju izbore. A, brat bojkotovao portest! Bukvalno kralj univerzuma! - napisao je ovaj tviteraš.

Komentari koji su usledili bili su brutalni po Jankovića:

No, bilo je i onih koji su pokušali da pojasne komentar Saše Janković i njegove zahteve, kao i iskažu jasnu podršku i zalaganje za stavove PSG-a:

Kao bojkot protesta ovaj tviteraš je protumačio jedan od prethodnih Jankovićevih stavova u kome on navodi sledeće:

Jedan od najbrutalnijih komentara bio je onaj u kome tviteraš navodi kako Janković nije osoba vredna glasa, niti toga da ga neko sledi, ta kako je on jedna velika podvala i prevara:

Bonus video:

Espreso intervju - Irena Vujović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.