CIA nije znala da su oteti Srbi u bombardovanom kampu: Vučić ponosan kako je vođena akcija spasavanja?!

Za smrt - krive više sile?!

CIA nije znala da su oteti Srbi u bombardovanom kampu: Vučić ponosan kako je vođena akcija spasavanja?!

Premijer Sbije Alekksandar Vučić je na vanrednoj konferenciji potvrdio da je u Libiji poginulo dvoje srpskih diplomata
Objavljeno: 15:34h

Povodom tragične pogibije dvoje srpskih diplomata u Libiji, Aleksandar Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je ponosan na to kako su bezbednosne službe vodile ovaj slučaj, ali da je došlo do neke "više sile". - Reč je o prvoj velikoj talačkoj krizi sa kojom se Srbjia suočila, ljudi bi bili oslobođeni da nije bilo ovog vazdušnog napada - rekao je danas Vučić. Uznemirujući foto: Libijci objavili necenzurisane fotografije beživotnih tela poginulih Srba! (FOTO) (VIDEO) Vučić je rekao da je smrt otetih službenika ambasade Srbije u Libiji potvrđena na osnovu fotografija, a njihova tela će biti prebačena u Srbiju u ponedeljak. Otete srpske diplomate poginule u američkom bombardovanju Libije! (FOTO) Kako Vučić kaže, ambasador SAD je izjavio saučešće Srbiji zbog ovog slučaja, a prema informacijama koje su imale američke obaveštajne službe nisu znale da su u zgradi strani državljani.

- Tražićemo formalno objašnjenje od SAD. Od CIA-e smo dobili neformalan odgovor da nisu znali, ali sačekaćemo i zvanično obaveštenje - rekao je Vučić na konferenciji. On je takođe rekao da će insistirati na odgovoru i da će im ‚‚reći im sve u lice", ali da nema nameru da zaoštrava odnose sa SAD. Takođe je rekao da je najodogovorniji za kidnapovanje Ahmed Abaši, koji nije pripadnik ID, ali da sarađuje uz veliku materijalnu korist. - Iza njega stoji druga osoba, ali to ime ne mogu da saopštim, da ne bi bili ugroženi životi drugih građana Srbije koji su u Libiji - rekao jedanas Vučić. Aleksandar Vučić je rekao i da su članovi jedne libijske policije nudile Srbiji zajedničku akciju oslobađanja otetih radnika ambasade Srbije u Libiji.
- Nuđena je operacija u kojoj bi učestvovalo oko 1.000 ljudi, među kojima bi bilo i deset srpskih operativaca. Ipak, procenili smo da bi takva akcija dovela do mnogo žrtava i da bi bili ugroženi i naši državljani - rekao je Aleksandar Vučić. Na pitanje novinara zašto je javnosti govoreno da će slučaj biti brzo rešen a taoci oslobođeni za 48 sati, premijer je rekao: - Zato što smo imali takva obećanja, bili smo veoma blizu oslobađenja. Pregovarano je sa svima koji su mogli da nam pomognu. Pomogli su nam u prethodnim slučajevima (Babić), pomogli bi nam i u ovom slučaju - rekao je Vučić. Premijer je takođe rekao i da do otmice ovih službenika nije došlo slučajno, ali je odbacio glasine da je u konvoju koji je krenuo iz srpske ambasade bilo mnogo novca.Takođe je izrazio sumnju u to da su Stankovićeva i Stepić bile mete otmice. (Espreso.co.rs / Izvor: b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.