KOSOVO JE DŽIHAD U SRCU EVROPE! Amerika okreće leđa Albancima, SAD treba da podrži Srbiju! ŠOK zaokret u politici
Kosovo, Foto: EPA/Đorđe Savić

ANALITIČARKA IZ SAD O SITUACIJI NA KOSOVU

KOSOVO JE DŽIHAD U SRCU EVROPE! Amerika okreće leđa Albancima, SAD treba da podrži Srbiju! ŠOK zaokret u politici

"To je stav koji imam godinama, od vremena kada je predsednik Bil Klinton napravio jednu od mnogih katastrofalnih grešaka podržavajući muslimansku stranu tokom građanskog rata u Bosni"

Objavljeno: 14:04h

Politička analitičarka iz SAD Pamela Geler kaže da je Kosovo "država džihadista u srcu Evrope" i da je njen savet američkoj administraciji povodom kosovskog čvora da obavezno podrži Srbiju.

- To je stav koji imam godinama, od vremena kada je predsednik Bil Klinton napravio jednu od mnogih katastrofalnih grešaka podržavajući muslimansku stranu tokom građanskog rata u Bosni - navodi Geler za "Novosti".

Na pitanje kako vidi neuspeh samoproglašene države Kosovo u Interpolu, ona ističe da se u organizacijama kao što je Interpol realna situacija stavlja ispred političke korektnosti.

- Članice Interpola su priznale čak, iako je to prećutno, da je Kosovo puno džihadista i islamskih terorista koji se mogu infiltritari u prištinske institucije. To nije nužno za promenu u stavu međunarodne zajednice. Još ne postoji opšte priznanje na nivou EU i UN o tome šta je Kosovo i zašto je ono značajno za Evropu. Meni je jasno da je Kosovo džihadistička država u srcu Evrope - kaže Geler.

Upitana da li bi administracija Trampa podržala nacionalne interese Srbije u BIH i na Kosovu ona kaže:

- Da, imate prijatelje u američkoj administraciji. Svakako savetnik predsednika Džon Bolton ima objektivniji stav i ima više razumevanja za situaciju na Balkanu nego mnogi drugi spoljnopolitčki stručnjaci za vaš region.

Ona navodi da se Bolton godinama suprotstavljao stvaranju nezavisnog Kosova, a smatra da "i Bolton i Tramp imaju zasluge za promenu spoljne politike prema Kosovu".

Povodom presuda Haškog tribunala koji je osudio na desetine Srba, a veoma mali broj Bošnjaka i Hrvata za ratne zločicne ocenjuje da je "tzv. međunarodna zajednica za ljudska prava duboko korumpirana i pristrasna kada su u pitanju nemuslimani". List piše da je Geler američki aktivista, novinar i politčki komentator, a u javnosti poznata i po snažnim vezama sa najvišim funkcionerima Trampove administracije uključujući i savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, kao i da je trenutno predsednica nevladine organizacije "Zaustavimo islamizaciju Amerike".

BONUS VIDEO: GORAN RAKIĆ SE OBRATIO OKUPLJENIM SRBIMA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Hvala Aleksandru Vučiću što je spreman da nas zaštiti

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.