UCENA PRIŠTINE NA VANREDNOJ SEDNICI: Kosovski parlament usvojio rezoluciju o dijalogu sa Beogradom
Usvajanje rezolucije o dijalogu, Foto: Printscreen/FAcebook/Koha.net

usvajanje rezolucije o dijalogu

UCENA PRIŠTINE NA VANREDNOJ SEDNICI: Kosovski parlament usvojio rezoluciju o dijalogu sa Beogradom

Rezoluciju je predlozila Ahmetijeva SDP, a za nju je glasalo 59 od 61 poslanika, koliko je bilo prisutno u sali 

Objavljeno: 15.12.2018. 19:52h
  • 3

Vladajuća većina u kosovskom parlamentu i opoziciona SDP, Špenda Ahmetija, usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom.

Prema ovom dokumentu proces dijaloga sa Beogradom će biti prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN I podrškom za priključenje EU I NATO.

Dokumentom se defniše i da su "ustav, državni suverenitet, teritorijalni integritet i jedinstveni karakter Kosova neprikosnoveni i neotuđivi". Rezolucijom je predviđeno da Špend Ahmeti bude jedan od dva šefa prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom, pored prethodno predloženog potpredsednika kosovske vlade Fatmira Ljimaja.

Članovi tima su: Enver Hodžaj, Avni Arifi, Bedžet Pacoli, Mahir IIadžilar I Dardan Gaši. Dva mesta u ovom timu ostaju režervisana za najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova I Pokret Samoopredeljenje, čiji poslanici, međutim, nisu prisustvovali današnjoj sednici, kao ni predstavnici Srpske liste. Inače, vanredna sednica parlamenta orržana je nakon gotovo sedam sati zakašnjenja.

Najpre se očekivalo da će početi u 10, a nakon dva odlaganja, u 14 I 16. 30 sati, počela je nešto oko 18,30. Rezoluciju je predlozila Ahmetijeva SDP, a za nju je glasalo 59 od 61 poslanika, koliko je bilo prisutno u sali.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije) 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media