DOBRI ODNOSI RUSIJE I SRBIJE: Ministar Đorđević u Moskvi na sajmu Bezbednost i zaštita rada - 2018!
Delegacija ministarstva bila u Moskvi, Foto: MINRZS

prijateljstvo

DOBRI ODNOSI RUSIJE I SRBIJE: Ministar Đorđević u Moskvi na sajmu Bezbednost i zaštita rada - 2018!

Tokom dvodnevne posete Moskvi ministar Đorđević učestvovao je na Međunarodnom forumu za bezbednost i zaštitu na radu

Objavljeno:

Delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, prisustvovala je sajmu “Bezbednost i zaštita rada - 2018” i Međunarodnom forumu za bezbednost i zaštitu na radu koji se održava u Moskvi od 11. do 14 decembra, na poziv ministra za rad i socijalna pitanja Ruske Federacije Maksima Topilina.

- Republika Srbija i Ruska Federacija gaje tradicionalno dobre odnose koji su dodatno učvršćeni prijateljstvom predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Vladimira Putina. Sa zadovoljstvom sam se odazvao na poziv ministra Topilina, sa kojim imam veoma dobru saradnju. Ovo je veoma značajna tema, kojoj veliku pažnju posvećuju naša zemlja, a u kojoj možemo razmeniti dragocena iskustva radi unapređivanja položaja radnika - rekao je Đorđević.

foto: MINRZS

Tokom dvodnevne posete Moskvi ministar Đorđević učestvovao je na Međunarodnom forumu za bezbednost i zaštitu na radu u okviru koga je organizovan Međunarodni kongres koji je bio posvećen pitanjima snižavanja traumatizma radnika u proizvodnji, kao i razmatranju Кoncepcije “Nultog traumatizma”.

Ministar Zoran Đorđević je ovom prilikom govorio na temu “Кonfesija mladih” i osvrnuo se na značaj uključivanja mladih ljudi u sistem bezbednosti i zdravlja na radu.

- Republika Srbija posebnu pažnju posvećuje brizi o radnicima i njihovoj zaštiti na radu. Ministarstvo na čijem sam čelu ozbiljno se bori protiv sive ekonomije, sprečavanju rada na crno i omogućavanju dostojanstvenog rada svih građana, smanjenju povreda na radu, sprovođenju prevencije”, rekao je Đorđević. Prema njegovim rečima inspektori rada svakodnevno vrše pojačane vanredne inspekcijske nadzore kako bi se otklonile sve nepravilnosti u radu. “Beležimo značajne rezultate kada je ova oblast u pitanju. Na sajtu ministarstva svakog petka objavljujemo ažurirane spiskove poslodavaca kod kojih su zatečeni radnici na crno ili su utvrđene neke od nepravilnosti. Zaštićeni radnici i zadovoljni poslodavci su cilj kome težimo i nećemo nikome dozvoliti da neovlašćeno uskraćuje drugima prava koja im pripadaju. Кako bismo ostvarili još bolje rezultate u ovoj oblasti potrebno je da se uključe svi zaposleni, sindikati, poslodavci, državni organi, nevladine organizacije, obrazovne ustanove i naučne institucije - zaključio je ministar Đorđević.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.