KFOR LAŽE, NJIHOVA AKCIJA NA KOSOVU NIJE SLUČAJNA: Lazanski otkrio šta se krije iza današnjeg upada na sever!
Vojni komentator i novinar Miroslav Lazanski, Foto: Fonet/Kostadin Kamenov

ovo je istina!

KFOR LAŽE, NJIHOVA AKCIJA NA KOSOVU NIJE SLUČAJNA: Lazanski otkrio šta se krije iza današnjeg upada na sever!

Lazanski je naveo i da pripadnici Kfora nisu bili iskreni kada su saopštili da su međunarodne snage došle na sever Kosova i Metohije u okviru redovne vežbe

Objavljeno:

Vojni komentator i novinar Miroslav Lazanski ocenio je da današnja akcija pripadnika Kfora na severu Kosova i Metohije nije bila slučajna i da je pokazala da će međunarodne snage, na neki način, štititi proglašenje "vojske" samoproglašenog Kosova.

Lazanski je naveo i da pripadnici Kfora nisu bili iskreni kada su saopštili da su međunarodne snage došle na sever Kosova i Metohije u okviru redovne vežbe.

- Nisu iskreni, lažu - oni su to izveli upravo zato da bi na neki način pokazali da će da štite i datum formiranja i cilj proglašenja kosovske "vojske" - rekao je Lazanski.

On je zapitao zašto su pripadnici Kfora baš danas, dan uoči najavljenog formiranja vojske samoproglašenog Kosova (14. decembra u Prištini), došli na sever Kosova i Metohije.

- Kako to baš da su danas došli (na sever Kosova i Metohije)? Došli su upravo zato da bi se našli kao neka vrsta podrške novoformiranim kosovskim oružanim snagama. Dakle, akcija nije nimalo slučajna - rekao je Lazanski.

Više od 45 vozila Kfora ušlo je jutros na sever Kosova i Metohije, a kolona se zaustavila u Leposaviću, da bi potom krenula ka Kosovskoj Mitrovici.

Osim borbenih vozila, pripadnici Kfora nosili su i opremu za blokade i pravljenje barijera poput građevinskih mašina, bagera i kolutova žice.

Iz Kfora su naveli da je reč o redovnoj vežbi i da brinu o bezbednosti Srba, na šta je reagovao potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručivši da bi Kfor, ako stvarno brine o Srbima, trebalo da uperi trupe ka jugu, a ne ka severu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.