SRBI I U 21.VEKU PROŽIVLJAVAJU GOLGOTU! Najvećim uspehom smatram to što sam Srbiju izveo na dva mora! (VIDEO)
Dragan Marković Palma, Foto: Stefan Kojić

PALMA REKAPITULIRA GODINU

SRBI I U 21.VEKU PROŽIVLJAVAJU GOLGOTU! Najvećim uspehom smatram to što sam Srbiju izveo na dva mora! (VIDEO)

Rekao je i kako Albanci imaju podršku Amerike i Velike Britanije

Objavljeno:

Dragan Marković Palma na snimanju novogodišnjeg programa u Jagodini osvrnuo se na aktuelene političke probleme u Srbiji, ali i dao svojevrsnu rekapitulaciju svog političkog angažmana u ovoj godini.

Najpre je podsetio na to kako je ovo 21. godina, koliko televizija Palma Plus postoji, pa dodao i kako su odmah nakon tri godine postojanja snimili prvi novogodišnji program.

- Ovo je 21. godina, koliko traje televizija Palma Plus, inače mi smo treće godine kada je počela da radi televizija Palma Plus snimili novogodišnji program koji se zvao "Srpska svadba", tada su glavne uloge imali Mima Karadžić, Seka Sabljić, Pendula. Čovek zadužen za meso bio je Luis. Lepa Lukić je bila kuvarica. Pravili smo šou prema autentičnom izgledu srpske svadbe na selu, a ujedno smo hteli da to bude novogodišnji program - objasnio je Marković.

Podsetio je i na to da je nastanak TV Palma Plus vezan za projekat, koji su sprovele tri bratske televizije. Pored pomenute i TV Telmag iz Crne Gore, kao i televizija Bela mi iz Niša.

- Postali smo braća za vreme rata kada je bila NATO agresija. Bili smo glavni izveštači, ma gde da je pala NATO bomba. Bilo da je to u Crnoj Gori, Vojvodini, na jugu Srbije. Kada je srušen antijski stub na Crnom vrhu u Jagodini, jedini prozor u svet i jedini etar gde je RTS mogao da emituje svoj program je bilo preko antijskog stuba i emisione tehnike televizije Palma plus - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Dragan Marković Palma rekao je kako svojim najvećim političkim uspehom smatra to što je Srbiju izveo na dva mora, na Crno i na Egejsko.

- U protekloj godini izveo sam Srbiju na Crno more, pre pet godina sam izveo Srbiju na Egejsko more u Grčkoj. Crveno more je u Africi u Egiptu. To je jedan od mojih najvećih političkih uspeha i dostignuća. Tamo sam upoznao guvernera generala Crvenog mora koji predstavlja 1.300 kilometara pored Crvenog mora. Bio sam njegov gost 7 dana u Egiptu. Dočekan sam kao najveći funkcioner, Republike Srbije. Dogovorili smo se da sledeće godine za sve ono što kupuje Egipat iz drugih država Srbija ima prioritet. Tamo ima mnogo hotela, upoznao sam preko 20 vlasnika hotela koji imaju 5.000 soba - objasnio je on.

Dodao je još i kako Egipat više nije ono što je bio pre, te kako više ne postoji visok stepen rizika za turiste.

- Egipat je jedno lepo mesto i to je početag nečeg što se zove moj uspeh u politici, da napravim kontakt sa dosta afričkih država - rekao je Dragan Marković Palma.

Osvrnuo se i na aktuelnu temu - pitanje Kosova i Metohije, objašnjavajući kako je saradnja sa Egiptom urodila plodom, jer je ova zemlja bila suzdržana prilikom glasanja o ulasku Kosova u Interpol. Rekao je i kako je ono što Srbi, sada u 21. veku proživljavaju, golgota te kako Albanci imaju podršku Amerike i Velike Britanije.

- Pokazalo se da je Egipat bio uzdržan kada je bilo glasanje da tzv. Kosovo i Metohija uđe u Interpol, koju predstavljaju Haradinaj i Tači. Ta golgota se i danas ponavlja, kada su u pitanju Srbi. Pre par dana bila je promocija filma Kralj Petar I u Jagodini i u tom filmu smo mogli da vidimo kakvu su golgotu doživeli Srbi. Međutim, ovo je 21. vek i Srbi ponovo proživljavaju golgotu. Albancima pomažu Amerika i Velika Britanija - zaključio je Dragan Marković Palma.

Bonus video:

Espreso intervju - Dragan Marković Palma

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.