BRANKI MILIĆ SE SUDI U ODSUSTVU: Ovo je sudbina Srpkinje!
Branki Milić se sudi u odsustvu, Foto: Printscreen/YouTube

SUĐENJE ZA POKUŠAJ TERORIZMA

BRANKI MILIĆ SE SUDI U ODSUSTVU: Ovo je sudbina Srpkinje!

Branka Milić našla je utočište u ambasadi 23. novembra, nezadovoljna što je sud u Crnoj Gori odbio njen zahtev za izuzeće veštaka Miodraga Šoća

Objavljeno: 13.12.2018. 12:41h
  • 1

Viši sud u Podgorici doneo je odluku da se u postupku za pokušaj terorizma optuženoj srpskoj državljanki Branki Milić koja se nalazi u ambasadi Srbije u Crnoj Gori, sudi u odsustvu.

Branka Milić našla je utočište u ambasadi 23. novembra, nezadovoljna što je sud u Crnoj Gori odbio njen zahtev za izuzeće veštaka Miodraga Šoća.
Šoć je u nalazu naveo da joj je lakše narušeno zdravlje tako da može da prati sudjenje.

Advokati su i na dašnjem suđenju osporili odluku da veštači Šoć, jer je patolog. Oni tvrde da je Milić, kojoj je nekoliko puta pozlilo tokom sudjenja, narušeno zdravlje toliko da ne može da prati sudjenje.

Šoć je, medjutim, danas rekao da godišnje obavi više od 250 veštačenja, te da se najviše veštačenja obavi na osnovu medicinske dokumentacije.
On je kazao da je potpuno u skladu sa zakonom i pravilima medicinske struke da se optuženi pregleda u zgradi suda, da se pregleda nag i da se pregled snimi mobilnim telefonom, kao i da na zahtev suda bude nalaz dostupan javnosti.

Na takvo postupanje advokati i Milić su ranije imali primedbe navodeći da su prekršena njena ljudska prava i zato je traženo izuzeće Šoća.

- Ako neko poznaje danas doktora koji pacijenta koji ima kožnu bolest pregleda odevenog, onda ga hitno treba prijaviti stručnim službama - rekao je on podsećajući od čega Milić boluje.

On je rekao i da je potpuno poštovao zakon i da lekar može odati medicinsku tajnu po nalogu suda.

Prethodno je sud odbio zahtev tužilaštva da se odvoji postupak u slučaju Branke Milić.

 

Specijalni tužilac Milivoje Katnić sumnja da je bekstvo Milić u ambasadu Srbije organizovano unaped i da je cilj odugovlačenje postupka. Viši sud naredio je izdavanje poternice za Milić.

Bonus video 

(Espreso.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media