AMERIČKI MARINCI PEVAJU BOŽE, SPASI KOSOVO! Priča koja stoji iza ovog KLIPA je MONSTRUOZNA! (VIDEO)
Šta oni znaju o Kosovu?, Foto: Printscreen

GOD BLESS KOSOVO?!

AMERIČKI MARINCI PEVAJU BOŽE, SPASI KOSOVO! Priča koja stoji iza ovog KLIPA je MONSTRUOZNA! (VIDEO)

Srećni smo zbog formiranja Vojske Kosova i verujem da tako govorimo našim neprijateljima da nas više ne mogu ugroziti, pogotovo što imamo podršku tako moćne sile kao što je Amerika

Objavljeno:
Dejan Katalina

Video u kojem američki marinci pevaju "God bless Kosovo" (Bože blagoslovi Kosovo) postao je instatni hit na kosovskim portalima.

Danas su, krenuvši tragom priče, došli do izvesnog Arbnora Šalje, Albanca koji živi u Americi, koji je "krivac" za nastanak ovog klipa.

foto: Printscreen

Šalja je rođen na Kosovu, a tokom NATO agresije je 1999. godine izbegao sa porodicom u SAD. Nedavno je diplomirao na američkoj Vojnoj akademiji i na dan diplomiranja nagovorio je svoje kolege da se pevaju u čast Kosova.

Za jedan kosovski sajt, Šalja je objasnio da to nije bio težak zadatak:

- Pre diplomiranja, ispričao sam kolegama i svom generalu o ratu na Kosovu i svoju životnu priču. Oni su mi tada rekli da su počastvovani što je Amerika tada pružila pomoć narodu Kosova. Zato mi nije bilo teško da ih ubedim da zapevaju za Kosovo, a i general je bez razmišljanja odobrio ovo - objasnio je Šalja.

Video je objavljen na Fejsbuku, a Šalja kaže da je na ovaj način hteo da se zahvali i Americi što je spasila njegovu porodicu:

- Ako poslušate, čućete kako sa kolegama pevam "Bože blagoslovi Kosovo". Za one koji ne znaju, Sjedinjene države su spasile moju porodicu i ja sam umesto da budem žrtva etničkog čišćenja, zajedno sa svojom porodicom, došao u ovu predivnu zemlju. To što sam pevao tu pesmu na dan svog diplomiranja bio je trenutak ponosa, ne samo za mene i moju porodicu, nego za svakog Albanca - priča Šalja, koji se, normalno, dotakao i teme formiranja Vojske Kosova:

foto: Printscreen

- Ponosan sam što će Kosovo u petak dobiti svoju vojsku. Konačno pravimo veliki korak za svoju budućnost. Mislim da smo srećni zbog ove odluke i verujem da tako govorimo našim neprijateljima da nas više ne mogu ugroziti, pogotovo što imamo podršku tako moćne sile kao što je Amerika - rekao je Šalja.

BONUS VIDEO:

HAPŠENJA ŠIROM SRBIJE! POGLEDAJTE KAKO SU PALI DILERI: Policija uhapsila njih 11, oduzeto oružje, municija, marihuana, kokain, heroin...(VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.