NEOSUĐENI TERORISTI SADA HOĆE DA IMAJU ARMIJU! Vulin poslao pismo upozorenja u 53 zemlje
Aleksandar Vulin upozorio na ozbiljne pretnje, Foto: Beta

NA VREME JE SVE UKAZANO

NEOSUĐENI TERORISTI SADA HOĆE DA IMAJU ARMIJU! Vulin poslao pismo upozorenja u 53 zemlje

Niko neće moći da kaže kako nije obavešten

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je pisma ministrima odbrane 53 zemlje u kojima ih je pozvao da spreče formiranje vojske Kosova.

- Ono što brine je najava formiranja vojske Kosova i pokušaj pravljenja još jedne paravojne formacije na prostoru Kosova i Metohije. Neosuđeni teroristi hoće sada da dobiju i armiju i da za sve ono za šta nisu bili osuđeni, da sve te zločine još jednom ponove, ali ovaj put u formi armije.

Za Srbiju je to apsolutno neprihvatljivo i moralo bi biti neprihvatljivo i za međunarodnu zajednicu. Upravo da niko ne bi mogao da kaže jednog dana da nije znao šta se dešavalo na prostoru Kosova i Metohije, ja sam poslao pisma na 53 adrese, za 53 ministra odbrane najvažnijih zemlja sveta. Od mene su dobili vrlo jasno pismo u kome se kaže šta se sprema na Kosovu i Metohiji, koliko je opasno praviti paravojsku na prostoru Kosova i Metohije, koliko je takozvana vojska Kosova nešto što može značajno da poremeti stanje mira na prostoru Kosova i Metohije, ali i u čitavom regionu – istakao je ministar Vulin.

Dodao je da niko više ne može da kaže da nije bio obavešten i da nije znao.

- Čitav svet mora da zna i zna da se na Kosovu i Metohiji pokušava stvoriti teroristička organizacija koja će sebe zvati nekakvom vojskom, a pravi se samo iz jednog razloga – za obračun sa Srbijom i za obračun sa Srbima, ni zbog čega drugog i ni zbog koga drugog – naglasio je ministar Vulin.

Naglasio je i da se obratio svojim kolegama očekujući da će oni informisati svoje vlade i da očekuje od njih da će zaštititi međunarodno pravo, ali i zaštiti vojničku struku i profesiju.

- Jer ako se od islamske države ne pravi vojska, ne može se onda praviti ni od terorističke OVK – zaključio je ministar Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.