MIHAJLOVIĆEVA O NASLOVNOJ STRANI ILUSTROVANE POLITIKE: Sramotna je, to je vid nasilja nad ženama!
Mihajlovićeva osudila naslovnu stranu "Ilustrovane politike", Foto: Stefan Kojić

osuda

MIHAJLOVIĆEVA O NASLOVNOJ STRANI ILUSTROVANE POLITIKE: Sramotna je, to je vid nasilja nad ženama!

Ministarka je rekla da ovakve pojave zaslužuju osudu čitavog društva

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da naslovna strana na kojoj se na uvredljiv način prikazuje novinarka Ljiljana Smajlović predstavlja jedan vid nasilja, i da takve pojave zaslužuju osudu čitavog društva.

- To što se neko predstavi na naslovnoj strani na način na koji je predstavljena Ljiljana Smajlović u “Ilustrovanoj politici” jeste nasilje, kao i što je nasilje i kad se nekom udari šamar, a posebno je nedopustivo da se takve stvari pojavljuju u medijima. Takve stvari svi zajedno treba da osudimo, i da se trudimo da u budućnosti toga ne bude, jer šalje lošu poruku u odnosu na ono što kao država proklamujemo i što želimo da radimo - rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanja novinara uoči predstavljanja rezultata novog Indeksa rodne ravnopravnosti za Srbiju.

Ona je ocenila da je naslovna strana “Ilustrovane politike“ sramotna i nedopustiva, baš kao i napadi na novinarku Studija B Barbaru Životić, na koje je takođe reagovala.

- Da li se nekome sviđa ili ne sviđa uređivačka politika određenog lista ili rad nekog novinara je jedna stvar, a nešto sasvim drugo je kad to preraste u uvrede ili naslovne strane kao što je ona “Ilustrovane politike - rekla je Mihajlovićeva, i dodala da je državni vrh pokazao da je jedinstven u osudi takvih pojava.

Bonus video:

Irena Vujović o promenama u SNS i odnosu sa Aleksandrom Vučićem

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.