SRBIJA IDE NA GLASANJE! VRH SNS ŽELI VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE! Naprednjaci za Espreso poslali jaku poruku
Aleksandar Vučić ma sednici GO SNS, Foto: Beta / Miloš Miškov

BIRALIŠTA SU SPREMNA

SRBIJA IDE NA GLASANJE! VRH SNS ŽELI VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE! Naprednjaci za Espreso poslali jaku poruku

Funkcioneri SNS otvoreno o mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora...

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Da li će građani Srbije posle Nove godine u martu ili maju ponovo na birališta, odlučiće vrh Srpske napredne stranke, a prema rečima njenog lidera i predsednika Srbije Aleksandra Vučića niko opoziciji neće uskratiti pravo da provere koliko su jaki!

"Provodili smo teške, ozbiljne i odgovorne reforme, da bih ja lagao i varao narod, samo da da bih kupio sebi šest ili 12 meseci na vlasti. Hoćete narode da glasate za te lopove, nesposobne da bilo šta urade za državu, sposobne samo sebi da pune džepove - evo prilike glasajte za njih. Ali otom potom. Za nas je sada KiM najvažnija tema. Imamo još važnih ekonomskih reformi bitnih vezano za Duing biznis listu da uradimo, pa onda ćemo razmatrati i to pitanje", rekao je lider SNS Aleksandar Vučić.

On je preneo da je razgovarao sa stranačkim kolegama, ali i na kratko sa premijerkom Anom Brnabić, pre svega sa ljudima iz SNS koji su mu bliski kako bi razmotrili kako se stvari kreću, i ništa više od toga.

Kazao je da su ljudi u SNS, ne računajući na njega, koji bi voleo da vlada ima pun mandat, ali ne po svaku cenu, listom za izbore.

Baš zbog toga pitali smo ministre iz redova SNS i njene funkcionere šta misle o potrebi raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji?

ZORANA MIHAJLOVIĆ: IZBORI SU DOBRI ZA NAROD

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović ranije je za Espreso.co.rs rekla da je ona uvek za izbore.

Zorana Mihajlović je uvek za raspisivanje izbora
Zorana Mihajlović je uvek za raspisivanje izbora foto: Stefan Kojić

- Negde mislim da je to dobro za narod, zbog toga da proverimo da li stvarno dobro radimo , da li se nismo uljuljkali u neke stvari koje smo možda obećali, a nismo ih ostvarili i dobro je da narod zna da smo spremni da se menjamo, ako nešto nije uredu. Ja sam uvek za izbore, dakle i za rekonstrukciju Vlade i za izbore - rekla je Mihajlovićeva.

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: SVE ĆEMO ANALIZIRATI

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović za naš portal kaže da će se svi razlozi za izbore dobro analizirati.

Jadranka Joksimović kaže da postoje razlozi za i protiv izbora
Jadranka Joksimović kaže da postoje razlozi za i protiv izbora foto: Filip Plavčić

- Ima razloga i za i protiv vanrednih izbora, svakako cemo prvo u SNS pazljivo analizirati razloge, pa doneti zajednicku odluku kao ozbiljna stranka - rekla je Joksimovićeva.

JOVANOV: NAROD DA KAŽE ŠTA MISLI O LOPUŽAMA IZ OPOZICIJE

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže za Espreso.co.rs da je on i ranije glasao za raspisivanje vanrednih izbora.

I ranije je bio za vanredne parlamentarne izbore - Milenko Jovanov
I ranije je bio za vanredne parlamentarne izbore - Milenko Jovanov foto: Marina Lopičić

- Ja sam na sednici Predsedništva, uoči beogradskih izbora, glasao za vanredne parlamentarne izbore. Nisam promenio stav. Štaviše, mislim da anticivilizacijsko divljanje pojedinih perjanica opozicije i ozbiljni napori najvećih lopuža da opet otimaju i kradu, zahtevaju da se narod o svemu tome izjasni - rekao je Jovanov.

NEDIMOVIĆ: OPOZICIJO, TRAŽILA SI GLEDAJTE...

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije i funkcioner SNS Branislav Nedimović kaže za naš da je opozicija ta koja se plaši izbora.

Ne plaši se SNS izbora, već opozicija, kaže Branislav Nedimović
Ne plaši se SNS izbora, već opozicija, kaže Branislav Nedimović foto: Marina Lopičić

- Trađili ste gledajte...a ne sad kad se priča o izborima da odmah bude po principu: "Šarala mara bumbara...te ovo, te ono... Koliko znam izborna pravila su oni pisali, tako da.. - rekao nam je Nedimović.

MIROVIĆ: TVITER MANIJACIMA ODGOVORITI IZBORIMA!

Predsednik pokrajinske vlade i funkcioner SNS Igor Mirović kaže za naš portal da opozicija pritiscima želi da dođe do izbora.

Tviter manijaci neće upravljati Srbijom - kaže Igor Mirović
Tviter manijaci neće upravljati Srbijom - kaže Igor Mirović foto: Filip Plavčić

- Pretpostavljam da je cilj opozicije da pritiscima izazove izbore. Ako se sa pritiscima nastavi bilo u etru bilo na ulici izbora će sigurno biti. Nadam se da cilj pritisaka nije haos u zemlji već jedan od mogućih demokratskih odgovora na zahteve. Politiku vode građani preko izabranih predstavnika, a ne preko tviter manijaka.

Od ranije je poznato da su glavni zagovornici vanrednih izbora u SNS ministar policije Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević koji su ranije javno tražili od predsednika Vučića da se oni raspišu.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.